Anna konyhája

Mákos guba

 026_4_masolata.JPG

Hozzávalók:

  • 10 db kifli, az se baj, ha kicsit már szikkadt,
  • 1 l tej,
  • 2-3 ek méz,
  • 2 cs vaníliás cukor,
  • 10-15 dkg mák, (mi jó mákosan szeretjük )
  • 4 ek cukor,
  • vaj a tál kikenéséhez

Elkészítése.

A kifliket felkarikázom. a mákot a cukorral együtt ledarálom.

A tejet a mézzel együtt meglangyosítom, majd a vaníliás cukrot is belekeverem.

A tálat vajjal kikenem.

A kifliket a mézes tejbe dobom, és amint megszívta magát a tejjel azonnal kiszedem egy szűrőlapáttal.A vajjal kikent tál aljába terítem, jól megszórom cukros mákkal, és máris jöhet a következő adag kifli áztatása, kiszedése,…stb. A tál méretétől függően 3-4 rétegbe rendezem a kifliket. A tetejét mézzel jól megcsorgatom, és máris mehet a sütőbe. 200 °C-on, piros ropogósra sütöm a tetejét.

025_6_masolata.JPG

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!