Hozzávalók:
- 10 db kifli, az se baj, ha kicsit már szikkadt,
- 1 l tej,
- 2-3 ek méz,
- 2 cs vaníliás cukor,
- 10-15 dkg mák, (mi jó mákosan szeretjük )
- 4 ek cukor,
- vaj a tál kikenéséhez
Elkészítése.
A kifliket felkarikázom. a mákot a cukorral együtt ledarálom.
A tejet a mézzel együtt meglangyosítom, majd a vaníliás cukrot is belekeverem.
A tálat vajjal kikenem.
A kifliket a mézes tejbe dobom, és amint megszívta magát a tejjel azonnal kiszedem egy szűrőlapáttal.A vajjal kikent tál aljába terítem, jól megszórom cukros mákkal, és máris jöhet a következő adag kifli áztatása, kiszedése,…stb. A tál méretétől függően 3-4 rétegbe rendezem a kifliket. A tetejét mézzel jól megcsorgatom, és máris mehet a sütőbe. 200 °C-on, piros ropogósra sütöm a tetejét.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: