Anna konyhája

Köménymagos-tojásos leves

9bbe828c19c9d7d534a8d338b96de19b.png

Hozzávalók:

  • 2 ek olaj,
  • 1 ek liszt,
  • só,
  • bors,
  • 1 tk köménymag,
  • petrezselyem levél,
  • k1 kk kurkuma,
  • 1-1 kk darált paprika, darált csípős paprika,
  • 1-2 db tojás,
  • 1 ek víz,
  • 1 ek liszt

Elkészítése:

Megforrósítom az olajat, beleszórom a lisztet, közepes lángon világos rántást készítek. Felöntöm kb 1 l vízzel, forralom, és közben simára keverem. Megsózom, borsozom, kurkumát és aprított petrezselyem levelet szórok rá. Darált paprikákkal, és 1 tk köménymaggal ízesítem.

Közben felütöm a tojást, hígítom 1 ek vízzel, hozzáadom  a lisztet, és simára keverem.

A forrásban lévő rántott levesbe csorgatom a tojást, közben folyamatosan keverve. Forralok rajta egyet, és már tálalható is.

014_8_1.JPG

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!