Hozzávalók:
- 10 dkg Amaretti keksz összetörve,
- 8 dkg olvasztott vaj,
- 2,5 dl natúr joghurt,
- 50 dkg mascarpone sajt,
- 2 tojás,
- 1 kk reszelt citromhéj,
- 3 ek méz,
- méz és mandula a tetejére,
Elkészítése.
A kekszet és a vajat összekeverem, és belenyomkodom egy 23 cm átmérőjű sütőtálba. 160 °C-on 10 perc alatt ropogósra sütöm.
A joghurtot összekeverem a krémsajttal, 2 tojással, a reszelt citromhéjjal, és a mézzel. A krémet ráöntöm a tésztalapra.Fóliával letakarva sütöm 1 órát 180 °C-on, majd leveszem a fóliát, és sütöm még 15 percet.
A teteje szépen megbarnul, a belseje lágy lesz. A tetejére forró mézet csorgatok, és mandula darabokkal megszórom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: