Anna konyhája

Mézes-joghurtos sajttorta

 

Hozzávalók:

  • 10 dkg Amaretti keksz összetörve,
  • 8 dkg olvasztott vaj,
  • 2,5 dl natúr joghurt,
  • 50 dkg mascarpone sajt,
  • 2 tojás,
  • 1 kk reszelt citromhéj,
  • 3 ek méz,
  • méz és mandula a tetejére,

Elkészítése.

A kekszet és a vajat összekeverem, és  belenyomkodom egy 23 cm átmérőjű sütőtálba. 160 °C-on 10 perc alatt ropogósra sütöm.

A joghurtot összekeverem a krémsajttal, 2 tojással, a reszelt citromhéjjal, és a mézzel. A krémet ráöntöm a tésztalapra.Fóliával letakarva sütöm 1 órát 180 °C-on, majd leveszem a fóliát, és sütöm még 15 percet.

A teteje szépen megbarnul, a belseje lágy lesz. A tetejére forró mézet csorgatok, és mandula darabokkal megszórom.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!