Hozzávalók.
- 60 dkg csirkemáj,
- 1 fej vöröshagyma,
- 5-6 ek kacsazsír,
- 5-6 gerezd fokhagyma,
- só,
- bors,
- darált csípős paprika,
- 1 kk majoránna,
Elkészítése:
Megtisztítom a májat, felaprítom a vöröshagymát, és a kacszsírral együtt tűzre teszem. Közepes lángon , kevergetve a máj kifehéredéséig sütöm, majd sózom, borsozom, majoránnát, és darált paprikát szórok rá. A lángot leveszem, elosztót teszek alá, és lassan hagyom főni. Kb 20-25 perc alatt puhára fő, zsírjára sül.Beleaprítom a fokhagymát, és leveszem a tűzről. Hagyom kicsit hűlni.
Húsdarálón ledarálom, tálaló tálba teszem, és hűtőbe rakom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: