Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 kg finomliszt,
- 0,5 kg félfogós búzaliszt,
- 5 dkg élesztő,
- 30 dkg burgonya,
- 2 kk asztali só
- 0,5 l langyos víz
A feltéthez:
- 5 dl 20% zsírtartalmú tejföl
- 20 dkg vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 50 dkg angolszalonna és házi kolbász,
- 20 dkg durvára reszelt sajt
Elkészítése:
Elkészítem a kenyértésztát az alapanyagból. A felkockázott burgonyát enyhén sós vízben megfőzöm, A kimért liszt közepébe mélyedést csinálok, beleteszem a megfőtt, áttört burgonyát. Az élesztőt egy kis tálba morzsolom, addig keverem, míg fel nem oldódik, majd a krumplis liszthez adom. Megsózom, majd jól összedolgozom. Rugalmas tésztát készítek, ha kell, kis vizet adok még hozzá. Simára dagasztom, majd konyharuhával letakarom, és kb 1 óra alatt a duplájára kelesztem.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítom. Óvatosan széthúzkodom tepsi méretűre és alakúra. A nyers kenyértésztát egy 40x60cm-es, enyhén olajozott vas sütő tepsire helyezem, majd egyenletes vastagságúra, kb. 1-1,5cm-re nyújtom. 200 fokon 7-9 percig elősütöm. A félig kész pompost kiveszem, tetejére fokhagymás tejfölt kenek, és rászórom a karikára vágott vöröshagymát, az apró kockára vágott húsos angolszalonnát, kolbászt és a durvára reszelt sajtot. A megdíszített pompost visszahelyezem a sütőbe és további 5-10 percig pirítom. Kemencében az igazi !








Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: