Anna konyhája

Magyar pizza avagy töki pompos

 043_2.JPG

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1 kg finomliszt,
  • 0,5 kg félfogós búzaliszt,
  • 5 dkg élesztő,
  • 30 dkg burgonya,
  • 2 kk asztali só
  • 0,5 l langyos víz

A feltéthez:

  •  5 dl 20% zsírtartalmú tejföl
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg angolszalonna és házi kolbász,
  • 20 dkg durvára reszelt sajt

Elkészítése:

Elkészítem a kenyértésztát  az alapanyagból. A felkockázott burgonyát enyhén sós vízben megfőzöm, A kimért liszt közepébe mélyedést csinálok, beleteszem a megfőtt, áttört burgonyát. Az élesztőt egy kis tálba morzsolom, addig keverem, míg fel nem oldódik, majd a krumplis liszthez adom. Megsózom, majd jól összedolgozom. Rugalmas tésztát készítek, ha kell, kis vizet adok még hozzá. Simára dagasztom, majd konyharuhával letakarom, és kb 1 óra alatt a duplájára kelesztem.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítom. Óvatosan széthúzkodom tepsi méretűre és alakúra. A nyers kenyértésztát egy 40x60cm-es, enyhén olajozott vas sütő tepsire helyezem, majd egyenletes vastagságúra, kb. 1-1,5cm-re nyújtom. 200 fokon 7-9 percig elősütöm. A félig kész pompost kiveszem, tetejére fokhagymás tejfölt kenek, és rászórom a karikára vágott vöröshagymát, az apró kockára vágott húsos angolszalonnát, kolbászt és a durvára reszelt sajtot. A megdíszített pompost visszahelyezem a sütőbe és  további 5-10 percig pirítom. Kemencében az igazi ! 

032_9.JPG

045_2.JPG

046.JPG

048_1.JPG

049_3.JPG

051_3.JPG

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!