Anna konyhája

Káposztás pogácsa

 dsc00060.JPG

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt,
  • 25 dkg margarin,
  • 1 kk só,
  • 1 tojás
  • 1 kis doboz tejföl,
  • 2-3 ek száraz fehér bor,
  • 1/2 dl tej,
  • 1 kk cukor,
  • 2,5 dkg élesztő,,
  • 1 fej fehér káposzta,
  • 3-4 ek olaj,
  • 1 kk őrölt bors

Elkészítése.

A meglangyosított tejben feloldom a cukrot, és felfuttatom az élesztőt, kb 10 perc alatt.

A lisztet elmorzsolom a margarinnal, sózom, majd a közepébe mélyedést csinálok, és beleütöm a tojást, hozzáadom a tejfölt, a felfuttatott élesztős tejet, és összegyúrom.

Tálba teszem, letakarom, és a hűtőbe teszem 2 órára.

A káposztát aprítóba teszem, majd lesózom, és állni hagyom 15 percet.Az olajra ráteszem a káposztát, és aranybarnára pirítom, majd lehűtöm.

Lisztezett deszkán vékonyra sodrom a tésztát, és a káposzta kétharmadával bekenem, majd hajtogatni kezdem.

Először a tészta jobb oldali harmadát a középső harmadra hajtom, majd a bal oldali harmadot ennek a tetejébe.Rákenem a maradék káposztát, majd mindkét oldalt középig behajtom, végül összehajtom a két oldalt, mind egy könyvet. Tehát egyszerre végzek szimpla, és dupla hajtogatást.

Letakarom, és hűtőbe teszem 1 órára.

Kinyújtom ujjnyi vastagra, éles késsel berácsozom a tetejét, és egy kisebb pogácsa szaggatóval kiszaggatom.Sütőpapírral bélelt tepsire rakom, és hagyom addig pihenni, amíg a sütő bemelegszik, majd a tetejét tojással lekenem, vigyázva, hogy a szélére ne folyjon le.

200°C-on, 20- 25 perc alatt pirosra sütöm.

dsc00061.JPG

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!