Hozzávalók:
- 50 dkg liszt,
- 25 dkg margarin,
- 1 kk só,
- 1 tojás
- 1 kis doboz tejföl,
- 2-3 ek száraz fehér bor,
- 1/2 dl tej,
- 1 kk cukor,
- 2,5 dkg élesztő,,
- 1 fej fehér káposzta,
- 3-4 ek olaj,
- 1 kk őrölt bors
Elkészítése.
A meglangyosított tejben feloldom a cukrot, és felfuttatom az élesztőt, kb 10 perc alatt.
A lisztet elmorzsolom a margarinnal, sózom, majd a közepébe mélyedést csinálok, és beleütöm a tojást, hozzáadom a tejfölt, a felfuttatott élesztős tejet, és összegyúrom.
Tálba teszem, letakarom, és a hűtőbe teszem 2 órára.
A káposztát aprítóba teszem, majd lesózom, és állni hagyom 15 percet.Az olajra ráteszem a káposztát, és aranybarnára pirítom, majd lehűtöm.
Lisztezett deszkán vékonyra sodrom a tésztát, és a káposzta kétharmadával bekenem, majd hajtogatni kezdem.
Először a tészta jobb oldali harmadát a középső harmadra hajtom, majd a bal oldali harmadot ennek a tetejébe.Rákenem a maradék káposztát, majd mindkét oldalt középig behajtom, végül összehajtom a két oldalt, mind egy könyvet. Tehát egyszerre végzek szimpla, és dupla hajtogatást.
Letakarom, és hűtőbe teszem 1 órára.
Kinyújtom ujjnyi vastagra, éles késsel berácsozom a tetejét, és egy kisebb pogácsa szaggatóval kiszaggatom.Sütőpapírral bélelt tepsire rakom, és hagyom addig pihenni, amíg a sütő bemelegszik, majd a tetejét tojással lekenem, vigyázva, hogy a szélére ne folyjon le.
200°C-on, 20- 25 perc alatt pirosra sütöm.



Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: