Hozzávalók:
- 60 dkg kitisztított borsó,
- 2 ek olaj,
- 1 ek liszt,
- 1 kk cukor,
- 2 dl víz,
- 1/2 kk pirospaprika,
- só,
- bors,
- 1 ek tejföl
Elkészítése.
Megforrósítom az olajat, belekeverem a lisztet. mielőtt színesedne hozzáöntöm a borsót, meghintem pici cukorral, és együtt pirítom pár percig. Megszórom a paprikával, elkeverem, felöntöm vízzel. Simára keverem, sózom, borsozom, és lassú tűzön hagyom főni, időnként megkeverem. Friss borsó 20-25 perc alatt megfő. Leveszem a tűzről, belekeverem a tejfölt, és máris tálalom. Nálunk a fasirt a nyerő hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: