Anna konyhája

Amerikai palacsinta

 006_12.JPG

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt,
  • 1 cs sütőpor,
  • pici só,
  • 1 ek cukor,
  • 3 dl tej,
  • 1 tojás
  • 5 dkg olvasztott vaj,

Elkészítése.

A vajat a mikróban megolvasztom. A lisztet összekeverem a sütőporral, sóval, cukorral. Beleütöm a közepébe a tojást, hozzáöntöm az olvasztott vajat. Elkezdem keverni, és közben lassan öntöm hozzá a tejet folyamatos keverés mellett. Addig keverem, amíg teljesen csomómentes lesz.Azonnal süthető.

Teflon palacsintasütőt megforrósítok, olajjal vékonyan bekenem, a hőmérsékletet visszaveszem közepesre, és a tésztából annyit öntök ki, hogy 8-10 cm-es átmérőjű lepényeket kapjak. Egyszerre 3 db lepénykét tudok kényelmesen sütni.  Ezek a hő és a sütőpor hatására fel fognak emelkedni kb 1/2 cm vastagra. Amikor az alja aranybarna lesz, de a teteje még rezgős, alányúlva egy lapáttal, hirtelen mozdulattal megfordítom. Kb 1/2 perc alatt megsül az alja is.

Felmelegítem a dzsemet, így kellően folyóssá válik ahhoz, hogy nyakon tudjam önteni a kis palacsintákat. Vaníliás öntetet csokoládé öntettel kombinálva is nagyon finom.

025_7_1.JPG

004_13.JPG

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!