Hozzávalók:
- 20 dkg liszt,
- 1 cs sütőpor,
- pici só,
- 1 ek cukor,
- 3 dl tej,
- 1 tojás
- 5 dkg olvasztott vaj,
Elkészítése.
A vajat a mikróban megolvasztom. A lisztet összekeverem a sütőporral, sóval, cukorral. Beleütöm a közepébe a tojást, hozzáöntöm az olvasztott vajat. Elkezdem keverni, és közben lassan öntöm hozzá a tejet folyamatos keverés mellett. Addig keverem, amíg teljesen csomómentes lesz.Azonnal süthető.
Teflon palacsintasütőt megforrósítok, olajjal vékonyan bekenem, a hőmérsékletet visszaveszem közepesre, és a tésztából annyit öntök ki, hogy 8-10 cm-es átmérőjű lepényeket kapjak. Egyszerre 3 db lepénykét tudok kényelmesen sütni. Ezek a hő és a sütőpor hatására fel fognak emelkedni kb 1/2 cm vastagra. Amikor az alja aranybarna lesz, de a teteje még rezgős, alányúlva egy lapáttal, hirtelen mozdulattal megfordítom. Kb 1/2 perc alatt megsül az alja is.
Felmelegítem a dzsemet, így kellően folyóssá válik ahhoz, hogy nyakon tudjam önteni a kis palacsintákat. Vaníliás öntetet csokoládé öntettel kombinálva is nagyon finom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: