Anna konyhája

Ropogós szendvicszsemle

001_8.JPG

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt,
  • 2 ek búzacsíra,
  • 2 ek zabkorpa,
  • 2 dkg élesztő,
  • 3 ek kefir,
  • 1 tojás,
  • 3 ek olaj,
  • 2 kk só,
  • 1 ek cukor,
  • csipet aszkorbinsav,
  • langyos tej

Elkészítése.

2 dl langyos tejbe feloldok 1 ek cukrot, belemorzsolom az élesztőt, és felfuttatom.

A kelesztőtálba kimérem a lisztet, búzacsírát, zabkorpát. Sózom, és összekeverem.Hozzáadom a kefirt, tojást,olajat, aszkorbinsavat, és a felfuttatott élesztős tejet. Langyos tej hozzáadásával a kenyértésztánál lágyabb tésztát dagasztok, de semmiképp ne legyen ragacsos. Nedves tapintású, lágy, rugalmas tésztát kapok, ami szépen elválik az edény falától. Belisztezem a tetejét, lezárom a tálat, és kelesztem 30-40 percet.

Lisztezett gyúrólapra borítom,8 részre osztom, és egyenként zsemléket formázok, majd kicsit meghengergetem, és letakarva a bagettsütőbe teszem pihenni őket 30-40 percre.

Közben a sütőt 220 °C-ra előmelegítem, vizet teszek az aljába gőzölni

A zsemlék tetején vágásokat ejtek, lespriccelem vízzel, és 20-25 perc alatt ropogósra sütöm őket.Rácson hagyom őket kihűlni.

003_8.JPG

010_6.JPG

009_7.JPG

007_7.JPG

 

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!