Anna konyhája

Babgulyás

040.JPG

      

 

 

Hozzávalók:

  • 1 kg kicsontozott sertéscsülök,
  • 60 dkg tarkabab,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1 dl étolaj,
  • só,
  • bors,
  • 4-5 babérlevél,
  • 1 kk darált csípős paprika,
  • 2 ek őrölt pirospaprika,
  • 1-2 cseresznyepaprika,

Elkészítése:

A főzést megelőző nap vízbe beáztatom a babot.

A csülköt megmosom, apró kockára vágom.

A megtisztított vöröshagymát apróra vágom, ( aprítóba teszem ) és olajon megpárolom. Hozzáadom a húst, és időnként megkeverve elfőzöm a levét. Pirospaprikával meghintem, elkeverem, majd felöntöm vízzel. sózom, borsozom, beleteszem a babérlevelet, cseresznye paprikát, csípős darált paprikát. Amikor felforrt, a babot is beleöntöm, és lassú tűzöm főzöm tovább. Friss házi kenyeret kínálok hozzá.

Ha lehetőség van rá, legjobb szabad tűzön, bográcsban főzni.

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!