Hozzávalók:
- 1 kg kicsontozott sertéscsülök,
- 60 dkg tarkabab,
- 1 fej vöröshagyma,
- 1 dl étolaj,
- só,
- bors,
- 4-5 babérlevél,
- 1 kk darált csípős paprika,
- 2 ek őrölt pirospaprika,
- 1-2 cseresznyepaprika,
Elkészítése:
A főzést megelőző nap vízbe beáztatom a babot.
A csülköt megmosom, apró kockára vágom.
A megtisztított vöröshagymát apróra vágom, ( aprítóba teszem ) és olajon megpárolom. Hozzáadom a húst, és időnként megkeverve elfőzöm a levét. Pirospaprikával meghintem, elkeverem, majd felöntöm vízzel. sózom, borsozom, beleteszem a babérlevelet, cseresznye paprikát, csípős darált paprikát. Amikor felforrt, a babot is beleöntöm, és lassú tűzöm főzöm tovább. Friss házi kenyeret kínálok hozzá.
Ha lehetőség van rá, legjobb szabad tűzön, bográcsban főzni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: