Anna konyhája

Töltött csirkemellfilé medvehagyma-mártással

 010_5.JPG

Hozzávalók.

  • 80 dkg újkrumpli,
  • sült krumpli fűszersó,
  • 60 dkg csirkemellfilé,
  • 4 nagyobb szelet füstölt tarja, vagy házi sonka szelet,
  • étolaj,
  • 4-5 szelet füstölt sajt,
  • só,
  • bors,
  • ketchup,
  • 1 ek liszt,
  • 1,5 dl tejszín,
  • 1 csokor medvehagyma,

Elkészítése.

Az apró szemű újkrumplit megtisztítjuk, fűszersóval megszórjuk, összekeverjük, a tepsibe sütőzacskót teszünk, a krumplit beleszórjuk, a végét a krumpli alá visszahajtjuk, a tetejét megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon, és forró sütőbe tesszük. 40-50 perc alatt piros – ropogósra sütjük, közben néha megrázogatjuk.

Közben a csirkemellfilé szeleteket folpack közé tesszük, és kíméletesen kiklopfoljuk, majd ugyanezt tesszük a tarja szeletekkel is.

A mellfilé szeleteket sózzuk, borsozzuk. Egy fóliát kiterítek, és a mellfilé szeleteket egymás mellé fektetem tetőcserépszerűen, hogy egy 30×20 cm-es téglalapot kapjak. Előbb a tarja, majd a sajt szeletekkel borítom be, és szorosan feltekerem. A fóliát kívülről szorosan rátekertem, és a hűtőbe tettem egy éjszakára.

Másnap leveszem a fóliát, hústűvel oldalról és felülről megtűzdelem, ketchuppal bekenem a felületét, majd átteszem egy méretének megfelelő, alufóliával bélelt tepsibe. 200 °C-on 20 percig sütöm. Vágódeszkára emelem, alufóliával letakarva, kb 10-15 percet pihentetem.

A medvehagyma leveleket megmosom, lecsöpögtetem, és vékony csíkokra vágom. Egy kis maroknyit félreteszek belőle.

A megtisztított vöröshagymát felaprítom.

A tepsibe maradt pecsenyealjhoz teszek 1 ek olajat és megforrósítom.  A medvehagymát és a vöröshagymát megfonnyasztom, sózom, a lisztet rászórom, megkeverem, majd 4 dl vízzel felöntöm, és mérsékelt tűzön 4-5 percig forralom. A tűzről leveszem botmixerrel pépesítem, majd hozzáöntöm a tejszínt, és összeforralom. Borssal ízesítem, és a félretett medvehagyma levélcsíkokat belekeverem.

A húsból a hústűket óvatosan kiszedem, és kissé ferdén – rézsútosan felszeletelem.

A hússzeleteket tálra rendezem, az újkrumplit mellé teszem, a medvehagyma -mártást külön tálba tálalom.

008_5.JPG

001_6.JPG

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!