Hozzávalók.
Elkészítése.
A csirkezúzát megtisztítom, megmosom, felkockázom. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítom, felaprítom.
Egy edénybe teszem az olajat, hagymákat, és közepes lángon párolom pár percet, majd hozzáadom a csirkezúzát, és lefedve, gyakran kevergetve addig párolom, amíg a levét el nem főtte.
Megszórom pirospaprikával, és azonnal ráöntöm a paradicsom levet, és a vörösbort.Jól megkeverem, majd befűszerezem. Elosztót teszek alá, és közepes lángon hagyom, hogy lassan főljön, rotyogjon. Időnként megkeverem, ha kell a levét pótlom vízzel. 1,5 – 2 órát főzöm, amíg megpuhul.
szép lassan rotyog a zúzapörkölt…
tökfőzelékkel ( is ) az igazi !