Anna konyhája

Zúzapörkölt

 018_13.JPG

Hozzávalók.

  • 70 dkg csirke zúza,
  • 4 – 5 ek étolaj,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 3-4 gerezd fokhagyma,
  • 2 ek őrölt pirospaprika,
  • só,
  • bors,
  • csípős darált paprika, vagy 2 db cseresznyepaprika,
  • 1 dl paradicsomlé,
  • 1 dl száraz vörösbor,

Elkészítése.

A csirkezúzát megtisztítom, megmosom, felkockázom. A vöröshagymát és a  fokhagymát megtisztítom, felaprítom.

Egy edénybe teszem az olajat, hagymákat, és közepes lángon párolom pár percet, majd hozzáadom a csirkezúzát, és lefedve, gyakran kevergetve addig párolom, amíg a levét el nem főtte.

Megszórom pirospaprikával, és azonnal ráöntöm a paradicsom levet, és a vörösbort.Jól megkeverem, majd befűszerezem. Elosztót teszek alá, és közepes lángon hagyom, hogy lassan főljön, rotyogjon. Időnként megkeverem, ha kell a levét pótlom vízzel. 1,5 – 2 órát főzöm, amíg megpuhul.

013_4.JPG

szép lassan rotyog a zúzapörkölt…

022_11.JPG

tökfőzelékkel ( is ) az igazi !

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!