Hozzávalók.
- 70 dkg csirke zúza,
- 4 – 5 ek étolaj,
- 1 fej vöröshagyma,
- 3-4 gerezd fokhagyma,
- 2 ek őrölt pirospaprika,
- só,
- bors,
- csípős darált paprika, vagy 2 db cseresznyepaprika,
- 1 dl paradicsomlé,
- 1 dl száraz vörösbor,
Elkészítése.
A csirkezúzát megtisztítom, megmosom, felkockázom. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítom, felaprítom.
Egy edénybe teszem az olajat, hagymákat, és közepes lángon párolom pár percet, majd hozzáadom a csirkezúzát, és lefedve, gyakran kevergetve addig párolom, amíg a levét el nem főtte.
Megszórom pirospaprikával, és azonnal ráöntöm a paradicsom levet, és a vörösbort.Jól megkeverem, majd befűszerezem. Elosztót teszek alá, és közepes lángon hagyom, hogy lassan főljön, rotyogjon. Időnként megkeverem, ha kell a levét pótlom vízzel. 1,5 – 2 órát főzöm, amíg megpuhul.
szép lassan rotyog a zúzapörkölt…
tökfőzelékkel ( is ) az igazi !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: