Anna konyhája

Ropogós tejes kifli reggelire

029_4.JPG
 

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt,
  • 30 dkg rétesliszt,
  • 3,5 dl tej,
  • 3 dkg élesztő,
  • só,
  • 1 ek cukor,
  • 1 tojás,
  • 6 dkg olvasztott vaj,
  • 3 ek olivaolaj,

Elkészítése:

A langyos tejben feloldom a cukrot, és felfuttatom benne az élesztőt.

A kelesztő tálba teszem a liszteket, sózom, beleütöm a tojást, hozzáöntöm az olvasztott vajat és 2 ek oliva olajat, majd az élesztős tejjel bedagasztom. 10 percet pihenni hagyom. Meglocsolom a maradék olivaolajjal, majd simára, ruganyosra, fényesre dagasztom, legalább 10 percig. Letakarom, és 1 órát langyos helyen kelesztem.

Lisztezett felületre borítom a kifli tésztát, és 3 részre osztom. Lazán átgyúrom, 10-15 percet pihentetem, majd egyenként kisodrom őket 2-3 mm vastagra. Éles késsel 8 körcikkre osztom. Mindegyiket sodrófával kicsit megnyújtom, majd a szélesebbik végétől szorosan feltekerem, kifli alakúra hajlítom, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezem..30-40 percet pihentetem, közben a sütőt 180 °C-ra bemelegítem. Az aljába vizet teszek egy edénybe, a gőz kedvéért.

Mielőtt a sütőbe tenném, tejjel lekenem a tetejüket. 20-25 perc alatt piros-ropogósra sült.

004_33.JPG

006_31.JPG

024_10_1.JPG

025_10.JPG

 

028_5_1.JPG

030_5.JPG

026_8.JPG

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!