Hozzávalók:
- 35 dkg liszt,
- 30 dkg rétesliszt,
- 3,5 dl tej,
- 3 dkg élesztő,
- só,
- 1 ek cukor,
- 1 tojás,
- 6 dkg olvasztott vaj,
- 3 ek olivaolaj,
Elkészítése:
A langyos tejben feloldom a cukrot, és felfuttatom benne az élesztőt.
A kelesztő tálba teszem a liszteket, sózom, beleütöm a tojást, hozzáöntöm az olvasztott vajat és 2 ek oliva olajat, majd az élesztős tejjel bedagasztom. 10 percet pihenni hagyom. Meglocsolom a maradék olivaolajjal, majd simára, ruganyosra, fényesre dagasztom, legalább 10 percig. Letakarom, és 1 órát langyos helyen kelesztem.
Lisztezett felületre borítom a kifli tésztát, és 3 részre osztom. Lazán átgyúrom, 10-15 percet pihentetem, majd egyenként kisodrom őket 2-3 mm vastagra. Éles késsel 8 körcikkre osztom. Mindegyiket sodrófával kicsit megnyújtom, majd a szélesebbik végétől szorosan feltekerem, kifli alakúra hajlítom, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezem..30-40 percet pihentetem, közben a sütőt 180 °C-ra bemelegítem. Az aljába vizet teszek egy edénybe, a gőz kedvéért.
Mielőtt a sütőbe tenném, tejjel lekenem a tetejüket. 20-25 perc alatt piros-ropogósra sült.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: