Királyok pogácsája, pogácsák királya

 

Hozzávalók:

Elkészítése.

A 25 dkg margarint felkockázom, és a 15 dkg liszttel gyors mozdulatokkal összedolgozom.hűvös helyre félre rakom. A lisztet a sütőporral,sóval, tojássárgájával, és a tejföllel összegyúrom. 15 percet hűvös helyen pihentetem, majd lisztezett felületen elsodrom, közepébe teszem a vajas tésztát. Jobbról-balról, majd alulról-felülről ráhajtom a tészta széleket, vagyis becsomagolom. Félreteszem hűvös helyre, majd ismét sodrom-hajtogatom-pihentetem még 3x.

Az utolsó pihenés után 1 cm -re elsodrom, tetejét éles késsek négyzetesre vagdosom, pogácsa szaggatóval kiszaggatom. Kivajazott tepsibe rakom, tetejét tojással bekenem, reszelt sajtot szórok a tetejére, és amíg a sütő melegszik ismét hűvös helyen pihentetem.

( A kiszaggatás után leeső tésztadarabokat összegyúrom, 15 percet pihentetem, majd szilvalekváros pogácsát sütök belőle. )

180 °C-on 20 perc alatt leveles-ropogósra sütöm.

Címkék: , ,
Tovább a blogra »