Anna konyhája

Királyok pogácsája, pogácsák királya

008_28.JPG 

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt,
  • 1 sütőpor,
  • só,
  • 2 tojássárgája,
  • 3 ek tejföl,
  • 15 dkg liszt,
  • 25 dkg margarin,
  • 1 tojás a lekenéshez,
  • reszelt sajt a szóráshoz

Elkészítése.

A 25 dkg margarint felkockázom, és a 15 dkg liszttel gyors mozdulatokkal összedolgozom.hűvös helyre félre rakom. A lisztet a sütőporral,sóval, tojássárgájával, és a tejföllel összegyúrom. 15 percet hűvös helyen pihentetem, majd lisztezett felületen elsodrom, közepébe teszem a vajas tésztát. Jobbról-balról, majd alulról-felülről ráhajtom a tészta széleket, vagyis becsomagolom. Félreteszem hűvös helyre, majd ismét sodrom-hajtogatom-pihentetem még 3x.

Az utolsó pihenés után 1 cm -re elsodrom, tetejét éles késsek négyzetesre vagdosom, pogácsa szaggatóval kiszaggatom. Kivajazott tepsibe rakom, tetejét tojással bekenem, reszelt sajtot szórok a tetejére, és amíg a sütő melegszik ismét hűvös helyen pihentetem.

( A kiszaggatás után leeső tésztadarabokat összegyúrom, 15 percet pihentetem, majd szilvalekváros pogácsát sütök belőle. )

180 °C-on 20 perc alatt leveles-ropogósra sütöm.

007_27.JPG

009_27.JPG

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!