Hozzávalók:
- 20 dkg liszt,
- 1 sütőpor,
- só,
- 2 tojássárgája,
- 3 ek tejföl,
- 15 dkg liszt,
- 25 dkg margarin,
- 1 tojás a lekenéshez,
- reszelt sajt a szóráshoz
Elkészítése.
A 25 dkg margarint felkockázom, és a 15 dkg liszttel gyors mozdulatokkal összedolgozom.hűvös helyre félre rakom. A lisztet a sütőporral,sóval, tojássárgájával, és a tejföllel összegyúrom. 15 percet hűvös helyen pihentetem, majd lisztezett felületen elsodrom, közepébe teszem a vajas tésztát. Jobbról-balról, majd alulról-felülről ráhajtom a tészta széleket, vagyis becsomagolom. Félreteszem hűvös helyre, majd ismét sodrom-hajtogatom-pihentetem még 3x.
Az utolsó pihenés után 1 cm -re elsodrom, tetejét éles késsek négyzetesre vagdosom, pogácsa szaggatóval kiszaggatom. Kivajazott tepsibe rakom, tetejét tojással bekenem, reszelt sajtot szórok a tetejére, és amíg a sütő melegszik ismét hűvös helyen pihentetem.
( A kiszaggatás után leeső tésztadarabokat összegyúrom, 15 percet pihentetem, majd szilvalekváros pogácsát sütök belőle. )
180 °C-on 20 perc alatt leveles-ropogósra sütöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: