Anna konyhája

Szalonna-csíkokba tekert sajtos darálthús

 051.JPG

Hozzávalók:

  • 30 dkg házi húsos szalonna,
  • 30 dkg darált sertéshús,
  • 10 dkg reszelt sajt,
  • só, bors,
  • 1 tojás,
  • 1 ek prézli,
  • 3-4 gerezd fokhagyma ,
  • 1 kk piros paprika.

Elkészítése.

A darált húshoz keverem a sót, borsot, paprikát, 1 tojást, és a prézlit.

A házi szalonnát hajszálvékony szeletekre vágom elektromos szeletelővel, vagy ennek hiányában, nagyon éles késsel.

Egy fóliát kifektetek, és a szalonnaszeleteket tetőcserép szerűen egymáshoz rakom. Három sort raktam így ki, hogy kb  20×30 cm-es téglalapot kapjak. Erre terítettem rá a darált húst, jól megszórtam reszelt sajttal, és a fólia segítségével szoros hengerré tekertem. Kívülről rátekertem a fóliát, és egy éjszakára a hűtőbe tettem.

Másnap sütőtálba tettem, 3-4 ek olajat, és 1 dl száraz fehérbort öntöttem alá, lefedtem, és 200 °C-on 40 percet sütöttem, majd levettem a tetejét és Salsa szósszal jól beecseteltem. Visszatettem a tetejét, és még 10 percig sütöttem, majd levettem a tetejét, grillezőre állítottam a sütőt, és pár perc alatt megpirítottam a tetejét. Kivétel után lapáttal alányúltam, és átemeltem egy tálra, szezámmaggal megszórtam a tetejét, és hagytam, hogy egy kicsit hűljön.

Fokhagymás krumpli pürével tálaltam, és reszelt vitamin salátát adtam hozzá.

002_4.JPG

020_4.JPG

049.JPG

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!