Húsos csónakok – Török pizza – Török pide

Hozzávalók:

Elkészítése.

A felaprított hagymákat olivaolajon pár percig pirítom, majd hozzáadom a darált húst, és erős lángon kifehéredésig kevergetem, sütöm. Megsózom, borsozom, belekeverem a csípős darált paprikát, a pépesített paradicsomokat, és lassú tűzön addig főzöm, amíg jó sűrű szaftja lesz.

A pizza tésztát 10 részre vágom, mindegyiket meggömbölyítem, egy 10-15 percet pihenni hagyom, majd ovális formára sodrom. A két végét csónak formára összecsípem, majd a belső – oldalsó felszínén is csípéseket ejtek, aminek következtében stabil csónak formát vesz fel. Az aljába reszelt sajtot szórok, ráhalmozom a darált húsos masszát,tetejére reszelt sajt kerül. Ha kevesebb a töltelék, és elfér még a csónakban, akkor 1 tojást is ütök még a tetejére, és erre szórom a reszelt sajtot.

Amíg pihen bemelegítem a sütőt 200°C-ra, és kb 20 perc alatt szép piros-ropogósra sütöm.

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »