Anna konyhája

Hagymás – majonézes krumpli saláta

 

Hozzávalók:

  • 4 tojássárgája,
  • 3 dl étolaj,
  • 2 evőkanál citromlé,
  • 1 nagy pohár tejföl,
  • 3 fej lilahagyma,
  • 15 dkg mustár,
  • 2 evőkanál cukor,
  • 1 csipet só,
  • 2 kg krumpli.

Elkészítés:

 A 4 tojássárgáját kikeverem a cseppenként adagolt olajjal, míg krémes nem lesz. Hozzáadom a citromlevet, a mustárt, a cukrot, a sót, végül a tejfölt. Elkeverem, majd hozzáadom a vékony csíkokra vágott lilahagymát.

A krumplit meghámozva, apró kockára vágva sós vízben megfőzöm, lecsepegtetem, majd miután kihűlt, hozzáadom a mártáshoz, és belekeverem. Néhány órára hűtőbe teszem, hidegen, összeérve a legfinomabb.

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!