Hozzávalók.
Elkészítése:
A burgonyát meghámozom, és cikkekre vágom. A vöröshagymát aprítóba teszem. A szalonnát apró kockákra vágom.
Egy kevés olajon a szalonnát zsírjára kisütöm. Leveszem a tűzről, belekeverem a pirospaprikát, és azonnal felöntöm 2 dl vízzel. Visszateszem a tűzre, és felforralom. Beleteszem a burgonyát, ráöntöm a paradicsomlét, feleresztem annyi vízzel, hogy éppen ellepje a burgonyát. Sózom, borsozom, hozzáteszem a felkarikázott paprikát, paradicsomot, átnyomott fokhagymát. A kolbászt 10 cm-es darabokra szelem, és a forrásban lévő paprikás krumplihoz teszem.
Kb 30 perc alatt készre fő. Szükség szerint még darált erős darált paprikát is teszek bele, vagy csak feltálalom.