Anna konyhája

Paprikás krumpli házi kolbásszal

 002_24_3.JPG

dsc05314.JPG

Hozzávalók.

  • 1,5 kg burgonya,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 4-5 gerezd fokhagyma,
  • 10 dkg húsos füstölt házi szalonna,
  • 2 ek olaj,
  • 2 ek őrölt pirospaprika,
  • só,
  • bors,
  • erős darált paprika, vagy 2 db cseresznyepaprika,
  • 20 dkg házikolbász vagy virsli,
  • 1 dl paradicsomlé, vagy friss paradicsom,
  • zöld paprika,

Elkészítése:

A burgonyát meghámozom, és cikkekre vágom. A vöröshagymát aprítóba teszem. A szalonnát apró kockákra vágom.

Egy kevés olajon a szalonnát zsírjára kisütöm. Leveszem a tűzről, belekeverem a pirospaprikát, és azonnal felöntöm 2 dl vízzel. Visszateszem a tűzre, és felforralom. Beleteszem a burgonyát, ráöntöm a paradicsomlét, feleresztem annyi vízzel, hogy éppen ellepje a burgonyát. Sózom, borsozom, hozzáteszem a felkarikázott paprikát, paradicsomot, átnyomott fokhagymát. A kolbászt 10 cm-es darabokra szelem, és a forrásban lévő paprikás krumplihoz teszem.

Kb 30 perc alatt készre fő. Szükség szerint még darált erős darált paprikát is teszek bele, vagy csak feltálalom.

004_28.JPG

dsc05311.JPG

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!