Hozzávalók.
- 1,5 kg burgonya,
- 2 fej vöröshagyma,
- 4-5 gerezd fokhagyma,
- 10 dkg húsos füstölt házi szalonna,
- 2 ek olaj,
- 2 ek őrölt pirospaprika,
- só,
- bors,
- erős darált paprika, vagy 2 db cseresznyepaprika,
- 20 dkg házikolbász vagy virsli,
- 1 dl paradicsomlé, vagy friss paradicsom,
- zöld paprika,
Elkészítése:
A burgonyát meghámozom, és cikkekre vágom. A vöröshagymát aprítóba teszem. A szalonnát apró kockákra vágom.
Egy kevés olajon a szalonnát zsírjára kisütöm. Leveszem a tűzről, belekeverem a pirospaprikát, és azonnal felöntöm 2 dl vízzel. Visszateszem a tűzre, és felforralom. Beleteszem a burgonyát, ráöntöm a paradicsomlét, feleresztem annyi vízzel, hogy éppen ellepje a burgonyát. Sózom, borsozom, hozzáteszem a felkarikázott paprikát, paradicsomot, átnyomott fokhagymát. A kolbászt 10 cm-es darabokra szelem, és a forrásban lévő paprikás krumplihoz teszem.
Kb 30 perc alatt készre fő. Szükség szerint még darált erős darált paprikát is teszek bele, vagy csak feltálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: