Hozzávalók:
- 5 db tojás,
- 1 l tej,
- 4-5 ek cukor,
- vanília,
- 1/2 csomag vanília pudingpor,
Elkészítése:
Felteszem a tejet forralni, belekaparom a vanília magját, és a rudat is a tejbe dobom.
Szétválasztom a tojások sárgáját és fehérjét.
A tojássárgájákhoz hozzáteszem a cukrot, pudingport, és simára keverem.
A tojásfehérjéhez egy csipet sót adok, és kemény habot verek belőle.
A forrásban lévő tejbe szaggatom egy kanállal a habot, és mielőtt kifutna lehalkítom a lángot, egy szűrőlapáttal megfordítom, majd ismét felerősítem a lángot, és megvárom, hogy megint felfusson. A lángot lehalkítom, és a megfőtt habot a szűrőlapáttal egy tálcára kiszedem.
A tejet egy másik edénybe átszűröm, a kikevert tojássárgáját folytonos keverés mellett lassan hozzáöntöm.Felteszem a tűzre, és sűrűre főzöm. Amikor elkezdene forrni, a tűzről leveszem. Kihűlésig kevergetem, majd a tálaló tálba átöntöm, és a habot a tetejére rakom. Tálalásig a hűtőbe teszem.
szűrőlapáttal kiszedem…
kész a vaníliakrém…
a krémre rakom a habot..
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: