Anna konyhája

Madártej

        

Hozzávalók:

  • 5 db tojás,
  • 1 l tej,
  • 4-5 ek cukor,
  • vanília,
  • 1/2 csomag vanília pudingpor,

Elkészítése:

Felteszem a tejet forralni, belekaparom a vanília magját, és a rudat is a tejbe dobom.

Szétválasztom a tojások sárgáját és fehérjét.

A tojássárgájákhoz hozzáteszem a cukrot, pudingport, és simára keverem.

A tojásfehérjéhez egy csipet sót adok, és kemény habot verek belőle.

A forrásban lévő tejbe szaggatom egy kanállal a habot, és mielőtt kifutna lehalkítom a lángot, egy szűrőlapáttal megfordítom, majd ismét felerősítem a lángot, és megvárom, hogy megint felfusson. A lángot lehalkítom, és a megfőtt habot a szűrőlapáttal egy tálcára kiszedem.

A tejet egy másik edénybe átszűröm, a kikevert tojássárgáját folytonos keverés mellett lassan hozzáöntöm.Felteszem a tűzre, és sűrűre főzöm. Amikor elkezdene forrni, a tűzről leveszem. Kihűlésig kevergetem, majd a tálaló tálba átöntöm, és a habot a tetejére rakom. Tálalásig a hűtőbe teszem.

szűrőlapáttal kiszedem…

kész a vaníliakrém…

a krémre rakom a habot..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!