Hozzávalók.
Elkészítése:
A kertben szedett frissen kifejtett borsónak a teljesen egészséges, üde hüvelyeit kiszedem, alaposan megmosom, és annyi vízben ami ellepi, felteszem főni.
A daragaluskával kezdem a főzést, hogy bőven legyen ideje megdagadni. 1 tojást elkeverek 4 ek búzadarával, és félreteszem.
A répákat tisztítás után karikára szelem, és 3 ek olajon felteszem párolni. Hozzáadom a borsót, és pár perc párolás után 1 kk paprikát szórok rá. Elkeverem, és azonnal rászűröm a borsóhüvelyek levét. Ha szükséges vízzel pótlom a szükséges mennyiséget. Sózom, borsozom, ráaprítom a petrezselyem levelet, kurkumát szórok rá, és közepes lángon hagyom főni. A sárgarépán ellenőrzöm, hogy mikor főtt meg. A lassú forrásban levő levesbe beleszaggatom egy kiskanállal a daragombócokat. Hagyom, hogy pár percig forrjon, majd elzárom a lángot, és lefedve hagyom egy fél órát, hogy kellően megdagadjanak a gombócok.