Anna konyhája

Borsóleves daragaluskával

 002_25.JPG

Hozzávalók.

  • 1/2 kg borsó,
  • 3 szál sárgarépa,
  • 2 szál fehérrépa,
  • 1 csokor petrezselyemlevél,
  • 3 ek olaj,
  • 1 kk őrölt pirospaprika,
  • só,
  • bors,
  • 1 kk kurkuma,
  • 1 tojás,
  • 4 ek búzadara,

Elkészítése:

A kertben szedett frissen kifejtett borsónak  a teljesen egészséges, üde hüvelyeit kiszedem, alaposan megmosom, és annyi vízben ami ellepi, felteszem főni.

A daragaluskával kezdem a főzést, hogy bőven legyen ideje megdagadni. 1 tojást elkeverek 4 ek búzadarával, és félreteszem.

A répákat tisztítás után karikára szelem, és 3 ek olajon felteszem párolni. Hozzáadom a borsót, és pár perc párolás után 1 kk paprikát szórok rá. Elkeverem, és azonnal rászűröm a borsóhüvelyek levét. Ha szükséges vízzel pótlom a szükséges mennyiséget. Sózom, borsozom, ráaprítom a petrezselyem levelet, kurkumát szórok rá, és közepes lángon hagyom főni. A sárgarépán ellenőrzöm, hogy mikor főtt meg. A lassú forrásban levő levesbe beleszaggatom egy kiskanállal a daragombócokat. Hagyom, hogy pár percig forrjon, majd elzárom a lángot, és lefedve hagyom egy fél órát, hogy kellően megdagadjanak a gombócok.

003_30.JPG

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!