Hozzávalók.
- 1/2 kg borsó,
- 3 szál sárgarépa,
- 2 szál fehérrépa,
- 1 csokor petrezselyemlevél,
- 3 ek olaj,
- 1 kk őrölt pirospaprika,
- só,
- bors,
- 1 kk kurkuma,
- 1 tojás,
- 4 ek búzadara,
Elkészítése:
A kertben szedett frissen kifejtett borsónak a teljesen egészséges, üde hüvelyeit kiszedem, alaposan megmosom, és annyi vízben ami ellepi, felteszem főni.
A daragaluskával kezdem a főzést, hogy bőven legyen ideje megdagadni. 1 tojást elkeverek 4 ek búzadarával, és félreteszem.
A répákat tisztítás után karikára szelem, és 3 ek olajon felteszem párolni. Hozzáadom a borsót, és pár perc párolás után 1 kk paprikát szórok rá. Elkeverem, és azonnal rászűröm a borsóhüvelyek levét. Ha szükséges vízzel pótlom a szükséges mennyiséget. Sózom, borsozom, ráaprítom a petrezselyem levelet, kurkumát szórok rá, és közepes lángon hagyom főni. A sárgarépán ellenőrzöm, hogy mikor főtt meg. A lassú forrásban levő levesbe beleszaggatom egy kiskanállal a daragombócokat. Hagyom, hogy pár percig forrjon, majd elzárom a lángot, és lefedve hagyom egy fél órát, hogy kellően megdagadjanak a gombócok.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: