Hozzávalók.
Elkészítése:
A csirkecombokat lesózom.
A hagymákat megtisztítom. A vöröshagymát vékonyra felkarikázom.
A paradicsomot, paprikát felszelem.
A sütőtálamat a szalonna szeletekkel kibélelem. A vöröshagymát rászórom, a combokat ráhelyezem.Rászórom a paradicsomot, paprikát. Rányomom a fokhagymát.Fűszerezem bazsalikommal, borssal. Meglocsolom kb 1/2 dl olajjal, ráöntöm a bort, és a paradicsomlét. A tálat lefedem és 180 °C-os sütőbe tolom, és kb 1 óra alatt puhára párolom.
A megfőtt csirkecombokat egy fóliával bélelt sütőtálra szedem, a szalonna szeleteket rárakom, és a sütőbe visszatéve pirosra sütöm.
A visszamaradt húsléből a babérlevelet kidobom, és a többit botmixerrel pépesítem. Hozzáteszem a csípős paprika krémet, ha szükséges utána fűszerezek, és összeforralom. Ha hígnak találom, 1-2 ek vízben elkeverek 1 ek lisztet, és besűrítem vele az öntetet.Ha a kellő mennyiségű zöldség bele van téve, erre nincs általában szükség.
Enyhén sós vízben a spagettit kifőzöm, jól lecsöpögtetem. Egy ek oliva olajat egy serpenyőben felforrósítok a spagettit gyorsan átforgatom, megpirítom rajta.
Tálaláskor a tálba teszem a csirkecombokat, megöntözöm az öntettel, és a combok közé illesztem a villával kis halmokba feltekert spagettit. Díszítésként egy kis bazsalikommal szórtam be.
a combokat kiszedtem és fóliára raktam
a zöldségeket összeturmixoltam