Hozzávalók:
Elkészítése:
A kimért lisztet a kelesztőtálba teszem. Közepébe kis mélyedést csinálok, és az élesztőt belemorzsolom, pici cukorral megszórom, majd egy dl langyos vízzel összekeverem.Pár perc alatt az élesztő felfut.
Hozzáöntöm a többi langyos vizet, amibe előtte a sót feloldottam, és a szokásosnál keményebb tésztát dagasztok. Az elkészült feszes, sima tésztát liszttel behintem, lefedem, és langyos helyen legalább 3 órát kelesztem.
A megkelt tésztát lisztezett gyúrólapra borítom, 3 részre osztom, alaposan átgyúrom, gombóccá formázom, és egy fél órát letakarva pihenni hagyom.
Kerek lappá sodrom, majd a négy oldalát visszahajtom, és a két sarkától kezdve visszahajtogatom,közben lenyomkodom. Amikor középen összeérnek kicsit összecsipkedem, majd megfordítom, meghengergetem, és a bagettsütőbe teszem. Éles pengével ferde bevágásokat ejtek rajtuk. Fél órát langyos helyen pihentetem, majd a felületüket langyos, sós vízzel bekenem.
A 220 °C-ra előmelegített sütő aljába vizet teszek egy edénybe, majd a bagetteket is beteszem. Kb negyed óra múlva ismét bekenem sós vízzel, és hagyom még egy 15-20 percet sülni.