Hozzávalók:
Elkészítése.
A mellfilé szeleteket kiklopfolom, sózom, borsozom.
A burgonyákat lereszelem, sózom, és pár percet állni hagyom. A hagymákat aprítógépbe teszem, és megaprítom.
A burgonyából a képződött levet kifacsarom. Borsozom, beleteszem a megaprított hagymákat, tojást, lisztet, petrezselymet, és összekeverem.
Egy nagyobb méretű tepsit kiolajozok. A hússzeleteknek megfelelő méretű lepénykékkel alábélelek a hússzeleteknek. Ráhelyezem a mellfiléket, majd újabb adag burgonyát teszek rájuk, amivel teljesen betakarom a hússzeleteket. 200 °C-os sütőbe teszem. Kb 10 perc múlva, ha az alja már pirulni kezd, egy lapáttal megfordítom. A tetejére reszelt sajtot szórok, és visszateszem a sütőbe, amíg meg nem pirul az alja, ill. ráolvad a sajt.
Majonézes káposztasalátával tálalom.