Tócsniba bújtatott mellfilé

Hozzávalók:

Elkészítése.

A mellfilé szeleteket kiklopfolom, sózom, borsozom.

A burgonyákat lereszelem, sózom, és pár percet állni hagyom. A hagymákat aprítógépbe teszem, és megaprítom.

A burgonyából a képződött levet kifacsarom. Borsozom, beleteszem a megaprított hagymákat, tojást, lisztet, petrezselymet, és összekeverem.

Egy nagyobb méretű tepsit kiolajozok. A hússzeleteknek megfelelő méretű lepénykékkel alábélelek a hússzeleteknek. Ráhelyezem a mellfiléket, majd újabb adag burgonyát teszek rájuk, amivel teljesen betakarom a hússzeleteket.  200 °C-os sütőbe teszem. Kb 10 perc múlva, ha az alja már pirulni kezd, egy lapáttal megfordítom. A tetejére reszelt sajtot szórok, és visszateszem a sütőbe, amíg meg nem pirul az alja, ill. ráolvad a sajt.

Majonézes káposztasalátával tálalom.

 

Címkék: ,
Tovább a blogra »