Dunai halászlé

Hozzávalók.

Elkészítése.

A  felszeletelt halat lesózzuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

A vöröshagymákat apróra szeljük, és kb 2 l vízben feltesszük főn lehetőleg bográcsba, szabad tűzőn.

Merülő turmixszal szétveretjük, majd visszatesszük a tűzre. Ha forr a hal szeleteket belerakjuk, és ismét forrásig hevítjük. A forrásban lévő hallébe beletesszük a pirospaprikát, beleöntjük a fehérbort, picit később a paradicsomlét.Ha szükséges utána sózunk  beletesszük a cseresznyepaprikát.

Keverni nem szabad, csak rázogatni, forgatni. (bográcsba ). A hal főléséhez kb 20 perc kell.

A Duna mellett gyufatésztával tálalják, természetesen bográcsból !

Második fogásként túrós csusza pörccel dukál hozzá.

Címkék: ,
Tovább a blogra »