Tészta hozzávalói:
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrom, és hűtőbe teszem legalább egy órát.
Lisztezett gyúrólapon kerekre sodrom ( 23 cm átmérőjű kör lap ), és a kivajazott, lisztezett tortaforma aljába illesztem. 180 °C-on kb 10 perc alatt készre sütöm. A formában hagyom. Sütőpapírból a tortaforma magasságával megegyező szélességű csíkot vágok olyan hosszúságban, amivel a tortaforma szélét belülről ki tudom bélelni.
Krém hozzávalói.
Elkészítése:
A narancsokat megtisztítom, felszelem és pépessé turmixolom.
A joghurtot és a túrót egy keverőtálba összeturmixolom. hozzáadom a porcukrot, van cukrot, és összekeverem.
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem.
30 gr zselatint 1 dl vízben felfőzök, majd pár perc hűtés után folytonos keverés mellett a joghurtos krémhez adom.A keményre vert tejszínhabot óvatosan hozzákeverem.
1 tk zselatint 2-3 ek vízzel felfőzök és a pépesített narancshoz keverem.
Összeállítás:
A díszítésre szánt narancsot megtisztítom, és egyenletes, vékony körszeleteket vágok belőle.
A kibélelt tortaformába öntöm a krém felét, óvatosa elsimítom, majd ráöntöm a narancspépet, és villával összekeverem az alatta levő krémmel, majd rásimítom a többi joghurtos krémet is.
A tetejére rendezem a narancs karikákat, és a hűtőbe teszem dermedni.
A tortazselét az útmutatásnak megfelelően elkészítem, és a lehűtött torta tetejére öntöm.