Anna konyhája

Hamburger zsemle

002_20.JPG 

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt,
  • 2,5 dkg élesztő,
  • 2 dl langyos tej,
  • 2 ek cukor,
  • 1 kk só,
  • 10 dkg joghurt,
  • 1 tojás,
  • 2 ek olaj,
  • 1 tojás a bekenéshez,
  • szezámmag

Elkészítése:

Az élesztőt a langyos, cukrozott tejben felfuttatom.

A kelesztőtálba mérem a lisztet, megsózom, a közepébe öntöm a joghurtot, az olajat, beleütöm a tojást. A felfuttatott élesztős tejjel közepesen kemény, feszes tésztát dagasztok. Tetejét liszttel beszórom, lefedem, és meleg helyen a duplájára kelesztem.

Lisztezett felületre borítom, 8 egyenlő részre osztom, és szép kerek zsemléket formázok. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, és amíg a sütő bemelegszik, langyos helyen ismét kelesztem.

A sütőt  200 °C-ra kapcsolom, egy edénybe vizet teszek gőzölni.

A zsemléket tojással bekenem, szezámmaggal megszórom, és kb  20-25 perc alatt pirosra sütöm.

Természetesen hamburger lesz belőle, amerikai káposzta salátával .

008_18.JPG

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!