Hozzávalók:
- 60 dkg liszt,
- 2,5 dkg élesztő,
- 2 dl langyos tej,
- 2 ek cukor,
- 1 kk só,
- 10 dkg joghurt,
- 1 tojás,
- 2 ek olaj,
- 1 tojás a bekenéshez,
- szezámmag
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos, cukrozott tejben felfuttatom.
A kelesztőtálba mérem a lisztet, megsózom, a közepébe öntöm a joghurtot, az olajat, beleütöm a tojást. A felfuttatott élesztős tejjel közepesen kemény, feszes tésztát dagasztok. Tetejét liszttel beszórom, lefedem, és meleg helyen a duplájára kelesztem.
Lisztezett felületre borítom, 8 egyenlő részre osztom, és szép kerek zsemléket formázok. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, és amíg a sütő bemelegszik, langyos helyen ismét kelesztem.
A sütőt 200 °C-ra kapcsolom, egy edénybe vizet teszek gőzölni.
A zsemléket tojással bekenem, szezámmaggal megszórom, és kb 20-25 perc alatt pirosra sütöm.
Természetesen hamburger lesz belőle, amerikai káposzta salátával .
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: