Húspogácsa hozzávalói:
- 50 dkg darált marhahús,
- 1 kk só, ( a pogácsák kisütése előtt sózzuk!, )
- 1 kk őrölt bors,
- 1/ 2 aprított vöröshagyma,
- 2 ek zsemlemorzsa,
- 1 db tojás,
- olaj a sütéshez.
Elkészítése.
A só kivételével a darált húshoz adom a hozzávalókat, és kézzel összekeverem. Hűtőbe teszem pár órára.
ebből a mennyiségből 4 db pogácsát készítettem. ” Óriás” méretű ( 9cm ) pogácsa szaggatóba nyomkodtam egy adagot. Lenyomkodtam, elsimítottam, majd levettem róla a keretet. A 4 db húspogácsát sütésig a hűtőbe tettem vissza.
Érdemes előkészülni, hogy minden kéznél legyen a hamburger összeállításához. :Lila hagymát, paradicsomot, savanyú uborkát, ( vagy frisset ), salátát felszelem, felaprítom. Ketchupot, mustárt előkészítem.
Sütés előtt a húspogácsa egyik felét sóztam, kis borsot szórtam rá, kevés olajjal bekentem a felületét. Öntöttvas serpenyőt megforrósítottam, és olajozott felületével lefelé beletettem a pogácsákat. Közepesen erős lángon sütöttem, hogy jól átsüljön, de ne égjen meg. Kb 3 perc után megsóztam, borsoztam, olajjal bekentem a pogácsák nyers felületét, és egy lapát segítségével óvatosan megfordítottam. Ismét 3 perc sütés, majd fordítás. 2-3 perc múlva fordítottam, a sajtot a felületére borítottam, hogy enyhén ráolvadjon a hús felületére.
Amíg a hús sül a kettévágott hamburger zsemlék belső felületét grillen megpirítottam. Közben megsült a hús is, és azonnal be is töltöttük.
A zsemle alsó felét ketchuppal kentem be, uborka karikákkal és saláta levéllel betakartam, másik felére mustár, paradicsom ,- és hagymakarika került. Középre a hús,ráolvadt sajttal. Összeborítottam az egészet.
Amerikai káposzta salátát tálaltam hozzá.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: