Anna konyhája

Hamburger

 006_21.JPG

Húspogácsa hozzávalói:

  • 50 dkg darált marhahús,
  • 1 kk só, ( a pogácsák kisütése előtt sózzuk!, )
  • 1 kk őrölt bors,
  • 1/ 2 aprított vöröshagyma,
  • 2 ek zsemlemorzsa,
  • 1 db tojás,
  • olaj a sütéshez.

Elkészítése.

A só kivételével a darált húshoz adom a hozzávalókat, és kézzel összekeverem. Hűtőbe teszem pár órára.

ebből a mennyiségből 4 db pogácsát készítettem. ” Óriás” méretű ( 9cm ) pogácsa szaggatóba nyomkodtam egy adagot. Lenyomkodtam, elsimítottam, majd levettem róla a keretet. A 4 db húspogácsát sütésig a hűtőbe tettem vissza.

Érdemes előkészülni, hogy minden kéznél legyen a hamburger összeállításához. :Lila hagymát, paradicsomot, savanyú uborkát, ( vagy frisset ), salátát felszelem, felaprítom. Ketchupot, mustárt előkészítem.

Sütés előtt a húspogácsa egyik felét sóztam, kis borsot szórtam rá, kevés olajjal bekentem a felületét. Öntöttvas serpenyőt megforrósítottam, és olajozott felületével lefelé beletettem a pogácsákat. Közepesen erős lángon sütöttem, hogy jól átsüljön, de ne égjen meg. Kb 3 perc után megsóztam, borsoztam, olajjal bekentem a pogácsák nyers felületét, és egy lapát segítségével óvatosan megfordítottam. Ismét 3 perc sütés, majd fordítás. 2-3 perc múlva fordítottam, a sajtot a felületére borítottam, hogy enyhén ráolvadjon a hús felületére.

Amíg a hús sül a kettévágott hamburger zsemlék belső felületét grillen megpirítottam. Közben megsült a hús is, és azonnal be is töltöttük.

A zsemle alsó felét ketchuppal kentem be, uborka karikákkal és saláta levéllel betakartam, másik felére mustár, paradicsom ,- és hagymakarika került. Középre a hús,ráolvadt sajttal. Összeborítottam az egészet.

Amerikai káposzta salátát tálaltam hozzá.

007_14.JPG

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!