Hozzávalók:
Elkészítése.
A burgonyát megtisztítom, megmosom, felszeletelem, és sós vízben felteszem főni.
A megfőtt burgonyát leszűröm, krumplinyomón áttöröm, a levét félreteszem, a cukrot belekeverem, és az élesztőt belemorzsolom. 10 perc alatt meleg helyen felfuttatom.
A lisztet kelesztőtálba teszem, megsózom, az áttört burgonyát hozzákeverem, a felfuttatott élesztőt és az olajat beleöntöm. Ha maradt még a burgonya főzőlevéből, akkor a dagasztáshoz felhasználom, ha nem, akkor langyos vízzel pótolom, és egy feszes, rugalmas tésztát dagasztok. Tetejét liszttel behintem, a tál tetejét lezárom, és meleg helyen duplájára kelesztem.
A tésztát lisztezett gyúrólapra öntöm, alaposan átgyúrom, tetejét liszttel beszórom, ruhával letakarom, és langyos helyen pihentetem egy fél órát.
8 egyenlő részre osztom, kézzel egyenként laposra nyomkodom, majd felülről visszahajtogatom, mindig lenyomkodom közben, míg egy kis hengert nem kapok. Kézzel megsodrom, a két végét kicsi elvékonyítom. Sütőpapírral bélel tepsire rakom. Tetején éles pengével bevágásokat ejtek, és langyos helyen pihentetem, amíg a sütő bemelegszik.
A sütőbe egy tálba vizet teszek a gőz kedvéért, a bucik tetejét vízzel bepermetezem sütés előtt.
200 °C-on 20-25 perc alatt piros, ropogósra sütöm.