Hozzávalók:
- 2 dl kefir vagy joghurt,
- 2,5 dkg élesztő,
- 1/2 kk só,
- 1 kk cukor,
- 2,5 dkg vaj,
- 35 dkg liszt,
- 2,5 dkg vaj a lekenéshez
Elkészítése:
A kefirt langyosra melegítem, belekeverem a cukrot, belemorzsolom az élesztőt, és hagyom, hogy felfusson.
Mikróban megpuhítom a vajat.
A lisztet kelesztőtálba mérem, sózom, beleteszem a puha vajat, majd a felfuttatott élesztős kefirt. Könnyű tésztává dagasztom, majd langyos helyen a duplájára kelesztem.
Lisztezett gyúrólapon kb 30×50 cm -es téglalapra sodrom, olvasztott vajjal vékonyan bekenem, és 5 db egyforma csíkra vágom (30×10 cm), majd ezeket egymásra illesztem. Ezt a vastag tészta csíkot 8 négyszögletes darabra vágom. Élére állítva egy kivajazott muffinsütő mélyedéseibe rakom. Meleg helyen 30 percet pihentetem. 180 °C-ra előmelegített sütőbe kb 20 perc alatt megsütöm. Rácson hagyom kihűlni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: