Anna konyhája

Tökfőzelék csirkepörkölttel

008_17.JPG 

Hozzávalók:

  • egy jókora tök,
  • 1 nagy fej vöröshagyma,
  • só, bors, pirospaprika,
  • 3-4 babérlevél,
  • 3-4 szál kaporlevél,
  • 4-5 ek étolaj,
  • 2 ek liszt,
  • 1 ek ecet,tej,
  • 1 ek tejföl

Elkészítése:

A tök héját levágom, tökgyalun leszelem, lesózom, egy ek ecetet öntök rá, majd összekeverem és állni hagyom egy fél órát.

Addig megtisztítom a vöröshagymát, és kockára aprítom. A levet eresztő tököt kifacsarom.

Az olajat megforrósítom, belekeverem a lisztet, és világosra pirítom. Meghintem 1 ek paprikával, elkeverem, majd azonnal beleteszem a kifacsart tököt. Összekeverem, majd 1/2 l tejjel felöntöm, és simára keverem. Fűszerezem sóval, borssal, babérlevéllel, kaporlevéllel, és elosztó felett, gyakran megkeverve, ( mert könnyen leég ) hagyom főni.Ha szükséges tejjel hígítom, illetve utána fűszerezek. Nem hagyom, hogy szétfőjön a tök, egy kicsit roppanós kell, hogy maradjon.Tálalás előtt tejfölt keverek hozzá.

005_19.JPG

011_16.JPG

 

 

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!