Hozzávalók:
- egy jókora tök,
- 1 nagy fej vöröshagyma,
- só, bors, pirospaprika,
- 3-4 babérlevél,
- 3-4 szál kaporlevél,
- 4-5 ek étolaj,
- 2 ek liszt,
- 1 ek ecet,tej,
- 1 ek tejföl
Elkészítése:
A tök héját levágom, tökgyalun leszelem, lesózom, egy ek ecetet öntök rá, majd összekeverem és állni hagyom egy fél órát.
Addig megtisztítom a vöröshagymát, és kockára aprítom. A levet eresztő tököt kifacsarom.
Az olajat megforrósítom, belekeverem a lisztet, és világosra pirítom. Meghintem 1 ek paprikával, elkeverem, majd azonnal beleteszem a kifacsart tököt. Összekeverem, majd 1/2 l tejjel felöntöm, és simára keverem. Fűszerezem sóval, borssal, babérlevéllel, kaporlevéllel, és elosztó felett, gyakran megkeverve, ( mert könnyen leég ) hagyom főni.Ha szükséges tejjel hígítom, illetve utána fűszerezek. Nem hagyom, hogy szétfőjön a tök, egy kicsit roppanós kell, hogy maradjon.Tálalás előtt tejfölt keverek hozzá.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: