Hozzávalók:
- 1 nagyobb burgonya,
- 1 nagy csokor medvehagyma,
- 1 szál sárgarépa,
- 1 fej vöröshagyma,
- 3-4 gerezd fokhagyma,
- 3 ek olaj,
- só, őrölt bors,
- 1 kk kurkuma,1 kk darált paprika,
- 3 ek reszelt füstölt sajt,
- levesbetét golyók,
- 1,5 dl főzőtejszín
Elkészítése:
A medvehagymát megmosom, felaprítom.
A hagymákat, sárgarépát és a burgonyát megtisztítom, felaprítom.
Az olajat megforrósítom, és pár percig párolom rajta a hagymát, burgonyát, és a répát, majd felöntöm vízzel.Sózom, borssal, kurkumával meghintem, elkeverem. Hagyom főni.
Beleteszem a medvehagymát, 2 ek reszelt sajtot, forralok rajta egyet, majd botmixerrel összeturmixolom.
Tejszínnel besűrítem, és már tálalom is. A tányéron meghintem a maradék reszelt sajttal és a levesbetét golyókkal. Egy kiskanál tejföl a tetején nem rontotta el!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: