Anna konyhája

Medvehagymás krémleves

 003_24.JPG

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb burgonya,
  • 1 nagy csokor medvehagyma,
  • 1 szál sárgarépa,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 3-4 gerezd fokhagyma,
  • 3 ek olaj,
  • só, őrölt bors,
  • 1 kk kurkuma,1 kk darált paprika,
  • 3 ek reszelt füstölt sajt,
  • levesbetét golyók,
  • 1,5 dl főzőtejszín

Elkészítése:

A medvehagymát megmosom, felaprítom.

A hagymákat, sárgarépát és a burgonyát megtisztítom, felaprítom.

Az olajat megforrósítom, és pár percig párolom rajta a hagymát, burgonyát, és a répát, majd felöntöm vízzel.Sózom, borssal, kurkumával meghintem, elkeverem. Hagyom főni.

Beleteszem a medvehagymát, 2 ek reszelt sajtot, forralok rajta egyet, majd botmixerrel összeturmixolom.

Tejszínnel besűrítem, és már tálalom is. A tányéron meghintem a maradék reszelt sajttal és a levesbetét golyókkal. Egy kiskanál tejföl a tetején nem rontotta el!

004_22.JPG

 

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!