Csirkepaprikás

Hozzávalók.

Elkészítése:

A csirkecombokat félbevágom. A hagymákat megtisztítom, aprítóban darabolom.A paprikát, paradicsomot megmosom, felkarikázom.

Az olajat megforrósítom, a hagymákat üvegesre megpárolom, hozzákeverem a pirospaprikát, és azonnal felöntöm egy kevés vízzel. Hozzáteszem a paprikát, paradicsomot is, és forralok rajta egyet. A csirkecombokat óvatosan belehelyezem, és annyi vízzel öntöm fel, hogy még teljesen ne lepje el a húsokat. Sózom, borsozom, és elosztó felett hagyom lassan főni. Közben óvatosan forgatom meg a húsokat. Nagyon gyorsan fő a csirkehús, mihelyt kezd elválni a csontról a hús, késznek tekintem. Leveszem a tűzről, és a főzelékkel máris tálalható.

Ha a pörköltet galuskával, vagy csipetkével tálalom, egy kanál lisztet simára keverek 2 ek tejföllel, majd teszek hozzá  2-3 evőkanálnyit a pörkölt levéből. Simára kikeverem, és így öntöm a csipkepaprikáshoz. Így egy sűrűbb, krémesen szaftos csirkepaprikást kapok.

Címkék: ,
Tovább a blogra »