Anna konyhája

Csirkepaprikás

015_13.JPG

Hozzávalók.

  • 4 egész csirkecomb,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 1 paradicsom,
  • 1 kápia paprika,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • só, bors,
  • őrölt fűszerpaprika,
  • 3 ek olaj

Elkészítése:

A csirkecombokat félbevágom. A hagymákat megtisztítom, aprítóban darabolom.A paprikát, paradicsomot megmosom, felkarikázom.

Az olajat megforrósítom, a hagymákat üvegesre megpárolom, hozzákeverem a pirospaprikát, és azonnal felöntöm egy kevés vízzel. Hozzáteszem a paprikát, paradicsomot is, és forralok rajta egyet. A csirkecombokat óvatosan belehelyezem, és annyi vízzel öntöm fel, hogy még teljesen ne lepje el a húsokat. Sózom, borsozom, és elosztó felett hagyom lassan főni. Közben óvatosan forgatom meg a húsokat. Nagyon gyorsan fő a csirkehús, mihelyt kezd elválni a csontról a hús, késznek tekintem. Leveszem a tűzről, és a főzelékkel máris tálalható.

Ha a pörköltet galuskával, vagy csipetkével tálalom, egy kanál lisztet simára keverek 2 ek tejföllel, majd teszek hozzá  2-3 evőkanálnyit a pörkölt levéből. Simára kikeverem, és így öntöm a csipkepaprikáshoz. Így egy sűrűbb, krémesen szaftos csirkepaprikást kapok.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!