Hozzávalók.
- 4 egész csirkecomb,
- 2 fej vöröshagyma,
- 1 paradicsom,
- 1 kápia paprika,
- 4 gerezd fokhagyma,
- só, bors,
- őrölt fűszerpaprika,
- 3 ek olaj
Elkészítése:
A csirkecombokat félbevágom. A hagymákat megtisztítom, aprítóban darabolom.A paprikát, paradicsomot megmosom, felkarikázom.
Az olajat megforrósítom, a hagymákat üvegesre megpárolom, hozzákeverem a pirospaprikát, és azonnal felöntöm egy kevés vízzel. Hozzáteszem a paprikát, paradicsomot is, és forralok rajta egyet. A csirkecombokat óvatosan belehelyezem, és annyi vízzel öntöm fel, hogy még teljesen ne lepje el a húsokat. Sózom, borsozom, és elosztó felett hagyom lassan főni. Közben óvatosan forgatom meg a húsokat. Nagyon gyorsan fő a csirkehús, mihelyt kezd elválni a csontról a hús, késznek tekintem. Leveszem a tűzről, és a főzelékkel máris tálalható.
Ha a pörköltet galuskával, vagy csipetkével tálalom, egy kanál lisztet simára keverek 2 ek tejföllel, majd teszek hozzá 2-3 evőkanálnyit a pörkölt levéből. Simára kikeverem, és így öntöm a csipkepaprikáshoz. Így egy sűrűbb, krémesen szaftos csirkepaprikást kapok.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: