Hozzávalók.
50 dkg csirkemellfilé,
A páchoz:
A bundához:
Mézes mázhoz:
Pirított tésztához:
Elkészítése:
A csirkemellet csíkokra vágom, és a pác fűszereivel összekeverem. Letakarva néhány órát a hűtőben érlelem.
A hús bundázásához valókat simára keverem, majd a csirkecsíkokat beleforgatom. Forró, bő olajban pár perc alatt megsütöm, majd papírszalvétára szedve lecsöpögtetem.
A mázhoz valókat kevergetve megforrósítom,, a kész húst beleforgatom, majd a tetejére szezámmagot szórok.
Köretnek pirított tésztát adok.
Pirított tészta elkészítése:
A spagetti tésztát lobogó, sós vízben kifőzöm, majd leszűröm, lecsöpögtetem.Egy serpenyőben megforrósított olajban megpirítom. Szójaszósszal, csiliszósszal, cukorral, ecettel ízesítem, végül a vízben simára kevert keményítőt ráöntöm, majd egy percet pirítom.