Csirkemell szezámos-mézes bundában,pirított tésztával



 

Hozzávalók.

50 dkg csirkemellfilé,

A páchoz:

A bundához:

Mézes mázhoz:

Pirított tésztához:

Elkészítése:

A csirkemellet csíkokra vágom, és a pác fűszereivel összekeverem. Letakarva néhány órát a hűtőben érlelem.

A hús bundázásához valókat simára keverem, majd a csirkecsíkokat beleforgatom. Forró, bő olajban pár perc alatt megsütöm, majd papírszalvétára szedve lecsöpögtetem.

A mázhoz valókat kevergetve megforrósítom,, a kész húst beleforgatom, majd a tetejére szezámmagot szórok.

Köretnek pirított tésztát adok.

Pirított tészta elkészítése:

A spagetti tésztát lobogó, sós vízben kifőzöm, majd leszűröm, lecsöpögtetem.Egy serpenyőben megforrósított olajban megpirítom. Szójaszósszal,  csiliszósszal, cukorral, ecettel ízesítem, végül a vízben simára kevert keményítőt ráöntöm, majd egy percet pirítom.

 

Címkék: ,
Tovább a blogra »