Hozzávalók.
50 dkg csirkemellfilé,
A páchoz:
- 1 kk ötfűszerkeverék,
- 1 kk só,
- 1 ek cukor,
- 1 ek fehérbor,
- 1 ek szezámolaj,
A bundához:
- 5 ek liszt,
- 2 ek étkezési keményítő,
- 1 kk sütőpor,
- 1 tojás,
- 2 ek olaj,
- 1 dl víz,
- 1/2 mk só.
- olaj a sütéshez.
Mézes mázhoz:
- 2 ek méz,
- 2 ek ketchup,
- 2 ek cukor,
- 1 ek fehérborecet
- tetejére szezámmag.
Pirított tésztához:
- 40 dkg spagetti,
- só,
- 3 ek olaj,
- 3 ek szójaszósz,
- 1 ek csiliszósz,
- 1 ek cukor,
- 1 ek borecet,
- 1 dl langyos víz,
- 1 kk kukoricakeményítő.
Elkészítése:
A csirkemellet csíkokra vágom, és a pác fűszereivel összekeverem. Letakarva néhány órát a hűtőben érlelem.
A hús bundázásához valókat simára keverem, majd a csirkecsíkokat beleforgatom. Forró, bő olajban pár perc alatt megsütöm, majd papírszalvétára szedve lecsöpögtetem.
A mázhoz valókat kevergetve megforrósítom,, a kész húst beleforgatom, majd a tetejére szezámmagot szórok.
Köretnek pirított tésztát adok.
Pirított tészta elkészítése:
A spagetti tésztát lobogó, sós vízben kifőzöm, majd leszűröm, lecsöpögtetem.Egy serpenyőben megforrósított olajban megpirítom. Szójaszósszal, csiliszósszal, cukorral, ecettel ízesítem, végül a vízben simára kevert keményítőt ráöntöm, majd egy percet pirítom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: