Anna konyhája

Csirkemell szezámos-mézes bundában,pirított tésztával

dsc08903_3.JPG
 

Hozzávalók.

50 dkg csirkemellfilé,

A páchoz:

  • 1 kk ötfűszerkeverék,
  • 1 kk só,
  • 1 ek cukor,
  • 1 ek fehérbor,
  • 1 ek szezámolaj,

A bundához:

  • 5 ek liszt,
  • 2 ek étkezési keményítő,
  • 1 kk sütőpor,
  • 1 tojás,
  • 2 ek olaj,
  • 1 dl víz,
  • 1/2 mk só.
  • olaj a sütéshez.

Mézes mázhoz:

  • 2 ek méz,
  • 2 ek ketchup,
  • 2 ek cukor,
  • 1 ek fehérborecet
  • tetejére szezámmag.

Pirított tésztához:

  • 40 dkg spagetti,
  • só,
  • 3 ek olaj,
  • 3 ek szójaszósz,
  • 1 ek csiliszósz,
  • 1 ek cukor,
  • 1 ek borecet,
  • 1 dl langyos víz,
  • 1 kk kukoricakeményítő.

Elkészítése:

A csirkemellet csíkokra vágom, és a pác fűszereivel összekeverem. Letakarva néhány órát a hűtőben érlelem.

A hús bundázásához valókat simára keverem, majd a csirkecsíkokat beleforgatom. Forró, bő olajban pár perc alatt megsütöm, majd papírszalvétára szedve lecsöpögtetem.

A mázhoz valókat kevergetve megforrósítom,, a kész húst beleforgatom, majd a tetejére szezámmagot szórok.

Köretnek pirított tésztát adok.

Pirított tészta elkészítése:

A spagetti tésztát lobogó, sós vízben kifőzöm, majd leszűröm, lecsöpögtetem.Egy serpenyőben megforrósított olajban megpirítom. Szójaszósszal,  csiliszósszal, cukorral, ecettel ízesítem, végül a vízben simára kevert keményítőt ráöntöm, majd egy percet pirítom.

 dsc08900.JPG

dsc08904_2.JPG

 

 

 

 

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!