Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé
Páchoz:
Bundázáshoz:
Mártáshoz:
Elkészítése.
A csirkemellet kockára vágom. A páchoz valókat egy tálba összekeverem, és a hús kockákat beleforgatom. pár órára a hűtőbe teszem érlelni.
A bundázáshoz valókat sűrű masszává keverem.
A mártáshoz valókat szintén összekeverem, lefedem, hűtőbe teszem, és már tálalható állapotban is van.
A húskockákat kicsit lecsöpögtetem, a sűrű tésztába mártom, és bő, forró olajban ropogósra kisütöm. Papírtörlőre szedve lecsöpögtetem.
A bundás csirkefalatokat a szezámos újhagymával, és a pirított tésztával együtt tálalom.
Pirított tésztához:
Pirított tészta elkészítése:
A spagetti tésztát lobogó, sós vízben kifőzöm, majd leszűröm, lecsöpögtetem.Egy serpenyőben megforrósított olajban megpirítom. Szójaszósszal, csiliszósszal, cukorral, ecettel ízesítem, végül a vízben simára kevert keményítőt ráöntöm, majd egy percet pirítom.