Bundázott csirke pekingi módra, szecsuáni szezámos mártással

 

Hozzávalók:

60 dkg csirkemellfilé

Páchoz:

Bundázáshoz:

Mártáshoz:

Elkészítése.

A csirkemellet kockára vágom. A páchoz valókat egy tálba összekeverem, és a hús kockákat beleforgatom. pár órára a hűtőbe teszem érlelni.

A bundázáshoz valókat sűrű masszává keverem.

A mártáshoz valókat szintén összekeverem, lefedem, hűtőbe teszem, és már tálalható állapotban is van.

A húskockákat kicsit lecsöpögtetem, a sűrű tésztába mártom, és bő, forró olajban ropogósra kisütöm. Papírtörlőre szedve lecsöpögtetem.

A bundás csirkefalatokat a szezámos újhagymával, és a pirított tésztával együtt tálalom.

Pirított tésztához:

Pirított tészta elkészítése:

A spagetti tésztát lobogó, sós vízben kifőzöm, majd leszűröm, lecsöpögtetem.Egy serpenyőben megforrósított olajban megpirítom. Szójaszósszal,  csiliszósszal, cukorral, ecettel ízesítem, végül a vízben simára kevert keményítőt ráöntöm, majd egy percet pirítom.

 

 

 

Címkék: ,
Tovább a blogra »