Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé
Páchoz:
- 3 ek szójaszósz,
- 1 ek rizspálinka,
- csipet őrölt bors,
- 3 újhagyma vékony karikákra felszeletelve,
- kis darab gyömbér lereszelve.
Bundázáshoz:
- 1 tojás,
- 1 mk só,
- 1 dl víz,
- 5 ek kukoricaliszt,
- 2 ek búzaliszt
- a sütéshez olaj.
Mártáshoz:
- 4-5 újhagyma vékony karikákra szeletelve,
- 1 ek szezámolaj,
- 1 ek szezámmag,
- 2 ek vörösborecet,
- 3 ek szójamártás,
- 1 kk bors,
- 2 kk csípős csiliszósz
Elkészítése.
A csirkemellet kockára vágom. A páchoz valókat egy tálba összekeverem, és a hús kockákat beleforgatom. pár órára a hűtőbe teszem érlelni.
A bundázáshoz valókat sűrű masszává keverem.
A mártáshoz valókat szintén összekeverem, lefedem, hűtőbe teszem, és már tálalható állapotban is van.
A húskockákat kicsit lecsöpögtetem, a sűrű tésztába mártom, és bő, forró olajban ropogósra kisütöm. Papírtörlőre szedve lecsöpögtetem.
A bundás csirkefalatokat a szezámos újhagymával, és a pirított tésztával együtt tálalom.
Pirított tésztához:
- 40 dkg spagetti,
- só,
- 3 ek olaj,
- 3 ek szójaszósz,
- 1 ek csiliszósz,
- 1 ek cukor,
- 1 ek borecet,
- 1 dl langyos víz,
- 1 kk kukoricakeményítő
Pirított tészta elkészítése:
A spagetti tésztát lobogó, sós vízben kifőzöm, majd leszűröm, lecsöpögtetem.Egy serpenyőben megforrósított olajban megpirítom. Szójaszósszal, csiliszósszal, cukorral, ecettel ízesítem, végül a vízben simára kevert keményítőt ráöntöm, majd egy percet pirítom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: