Anna konyhája

Bundázott csirke pekingi módra, szecsuáni szezámos mártással

 dsc08909_2.JPG

Hozzávalók:

60 dkg csirkemellfilé

Páchoz:

  • 3 ek szójaszósz,
  • 1 ek rizspálinka,
  • csipet őrölt bors,
  • 3 újhagyma vékony karikákra felszeletelve,
  • kis darab gyömbér lereszelve.

Bundázáshoz:

  • 1 tojás,
  • 1 mk só,
  • 1 dl víz,
  • 5 ek kukoricaliszt,
  • 2 ek búzaliszt
  • a sütéshez olaj.

Mártáshoz:

  • 4-5 újhagyma vékony karikákra szeletelve,
  • 1 ek szezámolaj,
  • 1 ek szezámmag,
  • 2 ek vörösborecet,
  • 3 ek szójamártás,
  • 1 kk bors,
  • 2 kk csípős csiliszósz

Elkészítése.

A csirkemellet kockára vágom. A páchoz valókat egy tálba összekeverem, és a hús kockákat beleforgatom. pár órára a hűtőbe teszem érlelni.

A bundázáshoz valókat sűrű masszává keverem.

A mártáshoz valókat szintén összekeverem, lefedem, hűtőbe teszem, és már tálalható állapotban is van.

A húskockákat kicsit lecsöpögtetem, a sűrű tésztába mártom, és bő, forró olajban ropogósra kisütöm. Papírtörlőre szedve lecsöpögtetem.

A bundás csirkefalatokat a szezámos újhagymával, és a pirított tésztával együtt tálalom.

Pirított tésztához:

  • 40 dkg spagetti,
  • só,
  • 3 ek olaj,
  • 3 ek szójaszósz,
  • 1 ek csiliszósz,
  • 1 ek cukor,
  • 1 ek borecet,
  • 1 dl langyos víz,
  • 1 kk kukoricakeményítő

Pirított tészta elkészítése:

A spagetti tésztát lobogó, sós vízben kifőzöm, majd leszűröm, lecsöpögtetem.Egy serpenyőben megforrósított olajban megpirítom. Szójaszósszal,  csiliszósszal, cukorral, ecettel ízesítem, végül a vízben simára kevert keményítőt ráöntöm, majd egy percet pirítom.

dsc08907_1.JPG

 

 

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!