Anna konyhája

Tortilla chips

 

   Tortilla lapok hozzávalói és elkészítése:

  • 20 dkg rétesliszt,
  • 10 dkg kukoricaliszt,
  • 1 ek. étolaj,
  • 1 ek. olivaolaj,
  • langyos víz
  • pici só,
  • 1 tk oregáno,
  • 1 tk bazsalikom.

     A liszteket és az olajokat annyi vízzel gyúrom össze, hogy sima tortilla tésztát kapjak. 1 órára félreteszem 
     pihenni, hogy könnyebben ki tudjam nyújtani.
          Hengerré sodrom és 8 részre osztom. Egyenként nagyon vékonyra sodrom őket – javaslom egyszerre
     kisodorni   mindet, mert nagyon gyorsan sülnek a kis lapok, így elkerülhetjük a kapkodást.
     Egy teflon serpenyőt  olajozás nélkül! megmelegítek és a lapot rázogatva 2-3 perc alatt készre sütöm, majd
     feldobva megfordítom és a másik fele már 1-2 perc alatt kész.

     A lapok mindegyikét 6-8 cikkelyre vágom,sütőpapírral bélelt tepsibe rendezem őket, fűszeres olajjal bespriccelem őket, és 170 °C-on ropogósra szárítom. Bármilyen mártogatóssal isteni finom.!

  

Krémsajtos-joghurtos mártogatós hozzávalói:

  • 20 dkg natúr krémsajt
  • 15 dkg natúr joghurt
  • 1 csokor snidling,
  • 1 tk (csípős) mustár
  • só, bors

Elkészítés:

A krémsajtot krémes állagúra  keverem a joghurttal. Belekeverem a megmosott, leszárított és apróra vágott snidlinget és a mustárt. Ízesítem sóval és borssal.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!