Tortilla lapok hozzávalói és elkészítése:
- 20 dkg rétesliszt,
- 10 dkg kukoricaliszt,
- 1 ek. étolaj,
- 1 ek. olivaolaj,
- langyos víz
- pici só,
- 1 tk oregáno,
- 1 tk bazsalikom.
A liszteket és az olajokat annyi vízzel gyúrom össze, hogy sima tortilla tésztát kapjak. 1 órára félreteszem
pihenni, hogy könnyebben ki tudjam nyújtani.
Hengerré sodrom és 8 részre osztom. Egyenként nagyon vékonyra sodrom őket – javaslom egyszerre
kisodorni mindet, mert nagyon gyorsan sülnek a kis lapok, így elkerülhetjük a kapkodást.
Egy teflon serpenyőt olajozás nélkül! megmelegítek és a lapot rázogatva 2-3 perc alatt készre sütöm, majd
feldobva megfordítom és a másik fele már 1-2 perc alatt kész.
A lapok mindegyikét 6-8 cikkelyre vágom,sütőpapírral bélelt tepsibe rendezem őket, fűszeres olajjal bespriccelem őket, és 170 °C-on ropogósra szárítom. Bármilyen mártogatóssal isteni finom.!
Krémsajtos-joghurtos mártogatós hozzávalói:
-
20 dkg natúr krémsajt
-
15 dkg natúr joghurt
-
1 csokor snidling,
-
1 tk (csípős) mustár
-
só, bors
Elkészítés:
A krémsajtot krémes állagúra keverem a joghurttal. Belekeverem a megmosott, leszárított és apróra vágott snidlinget és a mustárt. Ízesítem sóval és borssal.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: