Füszeres süllő kapros-joghurtos mártással

 

Hozzávalók.

Elkészítése.

A süllőt folyó vízben alaposan megmosom.

A hagymákat aprítóba teszem, majd a fűszerekkel összekeverem.

A halat kívül-belül jól bedörzsölöm. Egy tűzálló tálat kivajazok, a halat belefektetem, tetejét ráteszem, és a hűtőben pár órát hagyom, hogy a fűszerek jól átjárják.

200 °C-n 20 percig lefedve sütöm. Ha a hal megpuhult, leveszem a tetőt, és megpirítom.

Petrezselymes rizzsel, és kapros-joghurtos mártással tálaltam.

Kapros-joghurtos mártás:

Hozzávalók.

Elkészítése.

A majonézt a tejföllel, mustárral kikevertem. Ízesítettem borssal,pici cukorral, citromlével, majd hozzákeverem a kaprot. Tálalásig a hűtőbe teszem.

Címkék: , ,
Tovább a blogra »