Hozzávalók.
Elkészítése.
A süllőt folyó vízben alaposan megmosom.
A hagymákat aprítóba teszem, majd a fűszerekkel összekeverem.
A halat kívül-belül jól bedörzsölöm. Egy tűzálló tálat kivajazok, a halat belefektetem, tetejét ráteszem, és a hűtőben pár órát hagyom, hogy a fűszerek jól átjárják.
200 °C-n 20 percig lefedve sütöm. Ha a hal megpuhult, leveszem a tetőt, és megpirítom.
Petrezselymes rizzsel, és kapros-joghurtos mártással tálaltam.
Kapros-joghurtos mártás:
Hozzávalók.
Elkészítése.
A majonézt a tejföllel, mustárral kikevertem. Ízesítettem borssal,pici cukorral, citromlével, majd hozzákeverem a kaprot. Tálalásig a hűtőbe teszem.