Anna konyhája

Füszeres süllő kapros-joghurtos mártással

 010_17.JPG

Hozzávalók.

  • 1,5 kg-os süllő egészben,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 5-6 gerezd fokhagyma,
  • só,
  • bors,
  • 1kk pirospaprika,
  • őrölt kömény,
  • vaj.

Elkészítése.

A süllőt folyó vízben alaposan megmosom.

A hagymákat aprítóba teszem, majd a fűszerekkel összekeverem.

A halat kívül-belül jól bedörzsölöm. Egy tűzálló tálat kivajazok, a halat belefektetem, tetejét ráteszem, és a hűtőben pár órát hagyom, hogy a fűszerek jól átjárják.

200 °C-n 20 percig lefedve sütöm. Ha a hal megpuhult, leveszem a tetőt, és megpirítom.

Petrezselymes rizzsel, és kapros-joghurtos mártással tálaltam.

Kapros-joghurtos mártás:

Hozzávalók.

  • 2 ek majonéz,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 kk mustár,
  • pici cukor,
  • őrölt bors,
  • citromlé,
  • 2 tk. aprított kaporlevél

Elkészítése.

A majonézt a tejföllel, mustárral kikevertem. Ízesítettem borssal,pici cukorral, citromlével, majd hozzákeverem a kaprot. Tálalásig a hűtőbe teszem.

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!