Anna konyhája

Olaszos töltött pizza

016_8_.JPG

Hozzávalók:

  • pizza tészta,
  • saját készítésű párolt zöldség mellfilével, vagy konzerv zöldségek,
  • saját készítésű paradicsomszósz, vagy konzerv passzírozott paradicsom,
  • reszelt sajt,
  • 1 db tojás a lekenéshez

Elkészítése.

Paradicsomszósz: 2 fej vöröshagymát, 2 szál sárgarépát, 5-6 gerezd fokhagymát aprítógépben felaprítom.2 ek oliva olajban párolom 5 percet, majd hozzáadok 1/2 l paradicsomlevet, és 15 percig kevergetve sűrűre főzöm. Sózom, borsozom, oregánót, bazsalikomot adok hozzá. Hűtőben pár napig eláll, de le is lehet fagyasztani.

Párolt zöldségek mellfilével: 2-3 ek forró olivaolajon megpárolom a vékony csíkokra szelt  mellfilét, sózom, borsozom, szójaszószt, csiliszószt, gyömbért keverek hozzá, pár gerezd fokhagymát nyomok bele.Amint a levét elfőtte a tűzről leveszem. 

1-2 ek forró oliva olajba beleöntöm a zöldségeket, (borsó, sárgarépa, kukorica, vöröshagyma, újhagyma,..) leöntöm egy kis fehérborral, sózom, és pár percig állandó keverés mellett megpárolom. Zsenge, roppanós maradjon. Hozzáöntöm a párolt mellfilét, összekeverem, és már töltöm is a pizza lapokra.

Egy adag pizza tésztát sodrófával kör alakúra nyújtok, felét megkenem paradicsomszósszal,ráteszem a párolt zöldségeket, majd reszelt sajttal beszórom. Ráfordítom a tészta másik felét, és a szélét visszapörgetem, így lezárom a batyut. Tetejét felvert tojással megkenem, reszelt sajttal jól beszórom, és mehet az előmelegített, 200°C-os sütőbe. 15-20 perc alatt aranysárgára, ropogósra sül. Azonnal tálalom, frissen a legfinomabb, de később is meg lehet enni. 🙂

001_14_.JPG

003_17_.JPG

002_11_.JPG

009_14_.JPG

 

011_12_.JPG

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!