Hozzávalók:
- pizza tészta,
- saját készítésű párolt zöldség mellfilével, vagy konzerv zöldségek,
- saját készítésű paradicsomszósz, vagy konzerv passzírozott paradicsom,
- reszelt sajt,
- 1 db tojás a lekenéshez
Elkészítése.
Paradicsomszósz: 2 fej vöröshagymát, 2 szál sárgarépát, 5-6 gerezd fokhagymát aprítógépben felaprítom.2 ek oliva olajban párolom 5 percet, majd hozzáadok 1/2 l paradicsomlevet, és 15 percig kevergetve sűrűre főzöm. Sózom, borsozom, oregánót, bazsalikomot adok hozzá. Hűtőben pár napig eláll, de le is lehet fagyasztani.
Párolt zöldségek mellfilével: 2-3 ek forró olivaolajon megpárolom a vékony csíkokra szelt mellfilét, sózom, borsozom, szójaszószt, csiliszószt, gyömbért keverek hozzá, pár gerezd fokhagymát nyomok bele.Amint a levét elfőtte a tűzről leveszem.
1-2 ek forró oliva olajba beleöntöm a zöldségeket, (borsó, sárgarépa, kukorica, vöröshagyma, újhagyma,..) leöntöm egy kis fehérborral, sózom, és pár percig állandó keverés mellett megpárolom. Zsenge, roppanós maradjon. Hozzáöntöm a párolt mellfilét, összekeverem, és már töltöm is a pizza lapokra.
Egy adag pizza tésztát sodrófával kör alakúra nyújtok, felét megkenem paradicsomszósszal,ráteszem a párolt zöldségeket, majd reszelt sajttal beszórom. Ráfordítom a tészta másik felét, és a szélét visszapörgetem, így lezárom a batyut. Tetejét felvert tojással megkenem, reszelt sajttal jól beszórom, és mehet az előmelegített, 200°C-os sütőbe. 15-20 perc alatt aranysárgára, ropogósra sül. Azonnal tálalom, frissen a legfinomabb, de később is meg lehet enni. 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: