Hozzávalók:
- 25 dkg rizs,
- 1 db mozzarella,
- 15 dkg reszelt sajt,
- 5 dkg vaj,
- 1 kk. oregano,
- 1 kk. bazsalikom,
- 1 kk. petrezselyem levél,
- só, bors,
- 8 dl víz,
- tojás és zsemlemorzsa a panírozáshoz
Elkészítése:
A rizst alaposan megmosom, lecsöpögtetem.
Megforrósítom a vajat, és üvegesre pirítom benne a rizst és az apróra vágott zöldhagymát.. Felöntöm a vízzel, megfűszerezem sóval, borssal, oreganóval, bazsalikommal, petrezselyemmel, és lángelosztó felett ,tartalék lángon addig párolom, amíg az összes levet el nem főtte.
Hozzákeverem a reszelt sajtot, és amikor kihűlt gombócokat készítek úgy, hogy a közepébe csomagolok egy kis mozzarella darabot.
A gombócokat felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatom. Forró, bő olajba aranysárgára sütöm.
Apró fasírozottal, paradicsom szósszal leöntve tálalom.
Paradicsomszósz hozzávalói:
- 1 fej apróra vágott vöröshagyma,
- 3 gerezd fokhagyma felaprítva,
- 2 szál sárgarépa lereszelve,
- só, bors, bazsalikom, oregano,
- 5 ek. olivaolaj,
- 1 kk. cukor,
- 1 dl fehérbor,
- 1/2 l paradicsomlé, (vagy vízzel hígított passzírozott ,konzerv paradicsom )
Elkészítése:
Az oliva olajban megpirítom a hagymákat, és a sárgarépát. Meglocsolom a fehérborral, és beleöntöm a paradicsom levet. Oreganót, sót, borsot, pici cukrot teszek bele. Kevergetve, félig lefedve, tartalék lángom főzöm, amíg besűrűsödik. A végén bazsalikomot szórok bele.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: