Anna konyhája

Sajttal töltött rizsgombóc

 014_10_.JPG

Hozzávalók:

  • 25 dkg rizs,
  • 1 db mozzarella,
  • 15 dkg reszelt sajt,
  • 5 dkg vaj,
  • 1 kk. oregano,
  • 1 kk. bazsalikom,
  • 1 kk. petrezselyem levél,
  • só, bors,
  • 8 dl víz,
  • tojás és zsemlemorzsa a panírozáshoz

Elkészítése:

A rizst alaposan megmosom, lecsöpögtetem.

Megforrósítom a vajat, és üvegesre pirítom benne a rizst és az apróra vágott zöldhagymát.. Felöntöm a vízzel, megfűszerezem sóval, borssal, oreganóval, bazsalikommal, petrezselyemmel, és lángelosztó felett ,tartalék lángon addig párolom, amíg az összes levet el nem főtte.

Hozzákeverem a reszelt sajtot, és amikor kihűlt gombócokat készítek úgy, hogy a közepébe csomagolok egy kis mozzarella darabot.

A gombócokat felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatom. Forró, bő olajba aranysárgára sütöm.

Apró fasírozottal, paradicsom szósszal leöntve tálalom.

012_10__1.JPG

011_9_.JPG

Paradicsomszósz hozzávalói:

  • 1 fej apróra vágott vöröshagyma,
  • 3 gerezd fokhagyma felaprítva,
  • 2 szál sárgarépa lereszelve,
  • só, bors, bazsalikom, oregano,
  • 5 ek. olivaolaj,
  • 1 kk. cukor,
  • 1 dl fehérbor,
  • 1/2 l paradicsomlé, (vagy vízzel hígított passzírozott ,konzerv paradicsom )

Elkészítése:

Az oliva olajban  megpirítom a hagymákat, és a sárgarépát. Meglocsolom a fehérborral, és beleöntöm a paradicsom levet. Oreganót, sót, borsot, pici cukrot teszek bele. Kevergetve, félig lefedve, tartalék lángom főzöm, amíg besűrűsödik. A végén bazsalikomot szórok bele.

010_14_.JPG

 

 

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!