Hozzávalók:
- 25 dkg túró,
- 1/2 bögre cukor,
- 1/4 bögre olaj,
- 1/4 bögre tej,
- 1 tojás,
- 3 bögre liszt,
- 1 cs. sütőpor,
- 1 citrom reszelt héja,
- aszalt gyümölcs
Elkészítése:
Az aszalt gyümölcsöt ( meggyet, sárgabarackot, stb ) felaprítom, az alaposan megmosott bio citrom héját lereszelem.
A cukrot olajjal, tejjel, tojással, túróval, citromhéjjal,és az aszalt gyümölccsel elkeverem. Hozzáadom a sütőporos lisztet, és összegyúrom.
12 egyforma darabra osztom, rudakká sodrom, és összefonom. Tetejét tojással bekenem. Kizsírozott-lisztezett tepsibe, 180 °C-on sütöm.
… és a túróval megkenem az elkészült kalácsokat? Mert az valahogy kimaradt a feldolgozás folyamán…