Anna konyhája

Túrós fonott kalács

005_10_.JPG

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró,
  • 1/2 bögre cukor,
  • 1/4 bögre olaj,
  • 1/4 bögre tej,
  • 1 tojás,
  • 3 bögre liszt,
  • 1 cs. sütőpor,
  • 1 citrom reszelt héja,
  • aszalt gyümölcs

Elkészítése:

Az aszalt gyümölcsöt ( meggyet, sárgabarackot, stb ) felaprítom, az alaposan megmosott bio citrom héját lereszelem.

A cukrot olajjal, tejjel, tojással, túróval, citromhéjjal,és az aszalt gyümölccsel elkeverem. Hozzáadom a sütőporos lisztet, és összegyúrom.

12 egyforma darabra osztom, rudakká sodrom, és összefonom. Tetejét tojással bekenem. Kizsírozott-lisztezett tepsibe, 180 °C-on sütöm.

004_12_.JPG

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Krutzifix says:

    … és a túróval megkenem az elkészült kalácsokat? Mert az valahogy kimaradt a feldolgozás folyamán…


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!