Hozzávalók:
Máz hozzávalói.
Elkészítése.
1 dl langyos tejben elkeverem a cukrot, és pár perc alatt felfuttatom benne az élesztőt.
Kelesztőtálba teszem a lisztet, olvasztott vajat, tojást, és a maradék langyos tejjel kelt tésztát dagasztok. A tetejét meglisztezem, a tetővel lefedem, és meleg helyen a duplájára kelesztem. Kiborítom a lisztezett gyúrólapra, és átgyúrom, majd ismét visszateszem a tálba és duplájára kelesztem.
Amíg kel a tészta elkészítem a mázat, úgyis állnia kell. Ehhez a hozzávalókat egy kis tálban összekeverem és pihenni hagyom.
Enyhén lisztezett felületre a megkelt tésztát kiborítom, és 8 egyenlő részre osztom. Mindegyik darabból zsemlét formázok úgy, hogy a kezemmel finoman ellapogatom, majd kívülről a közepe felé visszanyomkodom , közben forgatom, gömbölyítem a tésztát.
A zsemléket sütőpapírral bélelt tepsibe rakom. Kb 1/4 óra múlva a rizslisztes mázzal bekenem, majd még negyed órát hagyom pihenni.
Közben a sütőt alsó-felső fokozaton előmelegítem 200 °C-ra. Sülés után rácson hagyom kihűln