Anna konyhája

Gombakrémleves

 002_7_.JPG

Hozzávalók:

  • 30 dkg vargánya,
  • 20 dkg rókagomba,
  • 2 szál sárgarépa,
  • 1 szál zeller,
  • 10 dkg rizs,
  • 4 dkg vaj,
  • só,
  • őrölt bors,
  • kurkuma,
  • finomra vágott metélőhagyma.
  • 10-15 dkg reszelt sajt.

Elkészítése:

Megtisztítom, és felszeletelem a gombát , és a zöldségeket. Alaposan, többször megmosom a rizst.

Egy kevés vajat megforrósítok és beledobom az apróra szelt rókagombát. Erős lángon kevergetve megpárolom, majd zsírjára pirítom. Félreteszem.

Olvasztott vajban megforgatom a felszeletelt zöldségeket, és a vargányát.  Pár perc párolás után felengedem 1 l vízzel és beleteszem a rizst is. Forralom 20 percig, majd összeturmixolom. Sózom, borsozom, kurkumát és metélőhagymát szórok rá. Beleteszem a megpirított rókagombát, egyet forralok rajta, és már tálalom is. tálaláskor reszelt sajtot kínálok hozzá.

001_12_.JPG

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!