Hozzávalók:
- 30 dkg vargánya,
- 20 dkg rókagomba,
- 2 szál sárgarépa,
- 1 szál zeller,
- 10 dkg rizs,
- 4 dkg vaj,
- só,
- őrölt bors,
- kurkuma,
- finomra vágott metélőhagyma.
- 10-15 dkg reszelt sajt.
Elkészítése:
Megtisztítom, és felszeletelem a gombát , és a zöldségeket. Alaposan, többször megmosom a rizst.
Egy kevés vajat megforrósítok és beledobom az apróra szelt rókagombát. Erős lángon kevergetve megpárolom, majd zsírjára pirítom. Félreteszem.
Olvasztott vajban megforgatom a felszeletelt zöldségeket, és a vargányát. Pár perc párolás után felengedem 1 l vízzel és beleteszem a rizst is. Forralom 20 percig, majd összeturmixolom. Sózom, borsozom, kurkumát és metélőhagymát szórok rá. Beleteszem a megpirított rókagombát, egyet forralok rajta, és már tálalom is. tálaláskor reszelt sajtot kínálok hozzá.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: