Hozzávalók:
- érett, egészséges paradicsom,
- 1/2 mokkáskanál nátrium-benzoát,
Elkészítése:
A paradicsomnak leszedem a szárát, többszörösen megmosom.
Egy nagy fazékba beleszelem és felteszem főni. Mikor elkezd forrni, leveszem a tűzről, és összeturmixolom. A habját egy szűrőkanállal leszedem. Egy másik edénybe levesszűrőn keresztül átszűröm a merőkanál körkörös mozgatásával. Ismét visszateszem a tűzre, felforralom, hagyom kb. 10 percig forrni, majd lezárom, fél mk. nátrium-benzoátot keverek bele.
Tisztára mosott, átgőzölt üvegekbe merem, azonnal lezárom , majd száraz gőzbe teszem. ( egy hűtőtáskát pléddel kibélelek, az üvegeket belerakom, majd be is takarom őket. ) Másnap, ha lehűlt, mehetnek az üvegek a helyükre.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: