Anna konyhája

Paradicsomlé télire

dsc08660.JPG

Hozzávalók:

  1. érett, egészséges paradicsom,
  2. 1/2 mokkáskanál nátrium-benzoát,

Elkészítése:

A paradicsomnak leszedem a szárát, többszörösen megmosom.

Egy nagy fazékba beleszelem és felteszem főni. Mikor elkezd forrni, leveszem a tűzről, és összeturmixolom. A habját egy szűrőkanállal leszedem. Egy másik edénybe  levesszűrőn keresztül átszűröm a merőkanál körkörös mozgatásával. Ismét visszateszem a tűzre, felforralom, hagyom kb. 10 percig forrni, majd lezárom, fél mk. nátrium-benzoátot keverek bele.

Tisztára mosott, átgőzölt üvegekbe merem, azonnal lezárom , majd száraz gőzbe teszem. ( egy hűtőtáskát pléddel kibélelek, az üvegeket belerakom, majd be is takarom őket. ) Másnap, ha lehűlt, mehetnek az üvegek a helyükre.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!